Foodblog: diner bij Red Apple

Restaurant Red Apple heeft donderdag 18 augustus haar deuren voor het eerst geopend aan het Van Coothplein. Onze foodies waren uiteraard op de opening om verslag uit te brengen! Red Apple werkt met een all-you-can eat concept en serveert gerechten van verschillende werelddelen.

WIN EEN DINER VOOR TWEE PERSONEN VIA FACEBOOK & INSTAGRAM!

We werden verwelkomt met een rode loper en fijne bediening. Door de bediening word je op het moment van binnenkomst tot weggaan enorm op je gemak gesteld. Je komt binnen in een luxueuze en warm interieur. Strak design gecombineerd met een mooi aards kleurenpalet wat het een fijn avondje uit maakt. Toen we ons plekje hadden gevonden aan het raam kregen we een glaasje prosecco aangeboden met een mandje brood met smeersels. 

Na uitleg van eigenaresse Puhui over het nieuwe concept hadden we de mogelijkheid om te kiezen uit 50 gerechten gebaseerd op de internationale keuken. Je mag een onbeperkt aantal gerechten bestellen, met één gerecht per gang. Er zit geen tijdslimiet op het diner. We besloten te beginnen met de soep van de Chef en de Carpaccio met truffel mayonaise.

De soep van de Chef is een seizoenssoep. Vandaag was het een warme broccoli soep geserveerd met zalm en room. Het was een heerlijk romig soepje om mee te beginnen. 

De Carpaccio werd geserveerd met pijnboompitjes, parmezaanse kaas, rucola en   truffel mayonaise. Deze klassieker gaat nooit vervelen en is een absolute aanrader. 

Even later kregen we de eendenborst filet aangeboden, omdat wij deze echt niet mochten missen van de Chef. Deze eendenborst filet wordt geserveerd met een bessenchutney, een licht zuurtje dat mooi past bij het gerecht.

Tijdens het diner kwam Arjan, de chef, zelfs even een kijkje nemen om te polsen of alles naar wens was. We vroegen hem of hij ons nog wat specialiteiten kon aanbevelen en we lieten ons vervolgens verrassen.

We werden vervolgens verrast met een veelvoud van gerechtjes: een Red Apple Hamburger, een een sushimix, Bretonse mosselen van de chef, een wrap van zalm,  gegaard buikspek en een gepocheerde tongfilet geserveerd met saffraansaus en Hollandse garnalen.

De Red Apple Hamburger wordt gemaakt van 100% rundvlees en wordt geserveerd op een geroosterd broodje met puntpaprika, uitgebakken serranoham en een Amerikaanse dressing. Deze mini burger is een explosie van smaak, hier kom ik zeker voor terug. 

Een van de Aziatische gerechten die we kregen was de sushi mix; een mix van zes verschillende sushi met avocado, zalm en paling. Het bordje was mooi opgemaakt met een beetje zeewier, gember en wasabi mayonaise. De sushi was vers en smaakte heerlijk.

De Bretonse mosselen van de chef worden geserveerd op een bordje met drie mosselen gegaard in een heerlijke kruidenolie. Een heerlijk gerechtje dat de smaakpapillen prikkelt. 


De wrap was gevuld met gerookte zalm, een kruidenkaas van tomaat en een groene asperge. Ook dit gerechtje was mooi opgemaakt en goed op smaak. 

Als laatste kregen we de gegaarde buikspek en een gepocheerde tongfilet. Het buikspek wordt gemarineerd in bruine suiker met whiskey en bereid op de grill. Het gerecht wordt geserveerd met krieltjes en bietjes. Hier likte ik echt mijn vingers bij af, heerlijk! Het vlees was mals en heerlijk op smaak. 

De gepocheerde tongfilet werd geserveerd in een mooi diep bord en lag in de saffraansaus, omringd met Hollandse garnalen. Het gerecht heeft een volle en rijke smaak. De vis is heel zacht en smelt bijna op je tong. 

We sloten af met het dessert van de chef; een combinatie van alle desserts die op de kaart staan! Op ons bord kregen we een mini crème brûlée geserveerd met een warme brownie met vanillesaus, een bolletje cassis sorbetijs en een tiramisu parfait. Dit is echt om te smullen en de perfecte afsluiting van een heerlijke avond. 

Het diner bij Red Apple is wat ons betreft absoluut een aanrader. Als openingsactie eet je er de komende twee weken voor maar €27,50 per persoon. De prijs-kwaliteit verhouding is dan ook bijzonder goed.