Nieuws
Op zaterdag 17 mei 2025 heeft Le Smash zijn zesde vestiging geopend aan de Sint Janstraat 4 in Breda, op de locatie waar voorheen The Tiger Club gevestigd was. Het Amsterdamse burgerconcept, dat in 2022 werd opgericht door ervaren chef-koks, brengt zijn befaamde klassieke smashburgers naar Breda.
Op 26 juni 2015 opende lunchroom JanenAlleman haar deuren in hartje Breda. Tien jaar later is deze bijzondere plek uitgegroeid tot een warme en vertrouwde huiskamer in de stad, waar gastvrijheid, inclusie en huisgemaakte lekkernijen hand in hand gaan. Van 26 juni tot en met 3 juli worden de feestelijke jubileumdagen gevierd, en iedereen is van harte welkom om dit bijzondere moment mee te beleven.
Na maanden van toewijding en vakmanschap is het moment eindelijk daar: Brokkr en Eitri heeft officieel haar deuren aan de Haagdijk 80 in Breda geopend. Deze unieke winkel en atelier biedt liefhebbers van eigenzinnige en eigentijdse sieraden een plek waar handgemaakt vakmanschap en karakter centraal staan. Yenthl van de Kar, de ontwerper en goudsmid achter Brokkr en Eitri, die haar passie voor edelsmeedkunst al op jonge leeftijd ontdekte, heeft zich gespecialiseerd in traditionele technieken en brengt oude Vikingmethodes naar het moderne sieraadontwerp. In de winkel kunnen bezoekers niet alleen een collectie bewonderen die met de hand is vervaardigd, maar ook in gesprek gaan over maatwerk en persoonlijke ontwerpen. Het atelier heeft een open interieur, zodat klanten het ambachtelijke proces van dichtbij kunnen ervaren. Brokkr en Eitri is vernoemd naar de legendarische smeden uit de Noorse mythologie, die de hamer van Thor smeedden. Net als deze mythische figuren streeft Van de Kar ernaar om sieraden te creëren die een verhaal vertellen en een verlengstuk zijn van de drager.
Na een korte sluiting is Restaurant Dennenlucht sinds Hemelvaart weer open, met een frisse energie, vertrouwde pannenkoeken én meer variatie voor de ouders. De nieuwe eigenaren, Jessica, haar vriend Yidong en diens broer Yiji, vormen samen een hecht familiebedrijf dat diepgeworteld is in de horeca. “We zijn opgegroeid in horecafamilies, het zit gewoon in ons bloed,” vertelt Jessica.
Foodblogs
De laatste foodblogsVandaag zijn wij aanwezig bij het openingsdiner van Asperges in het Veld. Hier geniet je midden tussen de aspergevelden van een heerlijke avond met verfijnde, creatieve gerechten bereid door veelal gerenommeerde sterrenrestaurants. Voor de achtste keer organiseren ze dit bijzondere evenement, waarin het witte goud centraal staat en dat willen we natuurlijk maar al te graag ervaren! We komen aan en meteen voel je de magische sfeer van het pop-up restaurant midden in het groen. Na een vriendelijk ontvangst van het personeel vervolgen we de entree vanuit de garderobe naar het restaurant met bar en open keuken.
Zodra we aankomen bij BAAI Breda voelen we het al: dit wordt bijzonder genieten. Helaas geen zon voor ons vandaag, maar dat is geen probleem. De sfeer is goed en de sloep ligt klaar. We krijgen een korte uitleg over de volledig elektrische sloep. We nemen plaats en varen soepel weg. Geen vaarbewijs nodig, gewoon genieten vanaf het eerste moment.
Wist je dat je ook zónder overnachting kunt aanschuiven voor een diner bij IntercityHotel Breda? Gelegen pal naast het station, is dit moderne hotel niet alleen een fijne plek om te verblijven, maar ook een verrassend toegankelijke culinaire hotspot voor iedereen in de stad. Onze foodbloggers gingen alvast op ontdekkingstocht en schoven aan voor een smaakvolle avond vol verrassingen!
Leuke lijstjes
Zomerse vibes in overvloed en de terrassen in de Baronie zijn in volle glorie! Laat je betoveren door onze selectie van meest verrukkelijke lunchplekjes!
Benieuwd waar je het lekkerste ijs van de Baronie eet? Wij geven graag wat tips voor de lekkerste verkoeling die er is... ijs! In dit lijstje hebben we de beste ijssalons uit de regio De Baronie voor je op een rij gezet. Geniet ervan!
Ben je op zoek naar de leukste festivals van dit jaar in en rondom Breda? Dan is dit hét lijstje voor jou, lees verder om te weten te komen welke events er allemaal op de planning staan.