Tags: Poké spot, sushiburrito, Poké bowl , Sushi, Lunch, diner, Gezond eten , Foodblog

Foodblog: Smaaksensatie tijdens gezonde lunch bij Poké Spot

Begin juli opende het eerste Hawaiiaanse restaurant in het centrum van Breda naast Hotel Nassau in de Minderbroedersstraat; Poké Spot. In dit unieke restaurant worden de opkomende Poké bowls geserveerd. Een Poké bowl is een traditioneel Hawaiiaans gerecht waar verse vis in blokjes en groente centraal staat. In een Poké bown zit voornamelijk jouw favoriete vissoort, gemixt met verse gezonde ingrediënten die afgemaakt worden met jouw favoriete topping of dressing.

Via Facebook en Instagram verloten we aan 10 personen de 2e Poké Bowl GRATIS! 

Onze foodies namen tijdens de lunch een kijkje bij Poké Spot en spraken eigenaar J.K. Wang.

Bij binnenkomst worden we vriendelijk begroet door Wang en zijn vrouw. Dit ontzettend vriendelijke stel uit China is jaren geleden naar Nederland gekomen om hier te studeren en te werken. Na de nodige horeca ervaring opgedaan te hebben in Amsterdam besloten zij naar Breda te verhuizen om hier hun eigen zaak te starten. 


Het restaurant in hartje centrum heeft een hele toegankelijke en frisse uitstraling door de grote ramen en het witte meubilair. Bij binnenkomst wordt je aandacht gelijk getrokken naar de grote marmeren bar en open keuken. In de keuken is de grote hoeveelheid aan verse en lekkere ingrediënten te zien die gebruikt worden in jouw samengestelde Poké Bowl.

Wang vertelt ons dat om de 12 uur de visleverancier langskomt om verse vis te leveren. Alle producten bij Poké Spot zijn vers en huisgemaakt, kwaliteit en versheid gegarandeerd! Buiten het feit dat Wang alles zelf bereid, zijn de Poké Bowls ook nog eens super gezond, win-win.

Het bestellen van de Poké Bowl begon met het kiezen van het formaat; 

  • Small €8,50 (500cc)
  • Regular €9,60 (750cc)
  • Large €11,80 (1000cc)

Buiten de standaard Poké Bowls (zoals de Spicy Ahi Tuna, Sweet Chili Shrimp, Honululu Salmon en de Sesame Shiitake Tofu) kun je hier ook een echte Susi Burrito bestellen of geheel je eigen Poké Bowl samenstellen. 

Stel je eigen Poké Bowl samen!

Bij het zelf samenstellen van een Poké Bowl kun je kiezen uit een basis van sushi- of bruine rijst, courgette noodles, salade of een mix hiervan. Bij de Sushi Burrito wordt altijd sushi rijst gebruikt. Daarna volgt de proteïne: zalm, tonijn, garnalen, kip of tofu.  Vervolgens kies je 3 verschillende “mix-ins”, denk hierbij bijvoorbeeld aan komkommer, mais, radijs, zoete aardappel, avocado, zeewiersalade of mango. Om je Bowl op smaak te brengen mag je kiezen uit 1 of 2 huisgemaakte toppings, variërend van wsabi mayonaise of avo-coco saus tot ponzu-lime of ginger teriyaki. Na het kiezen van al dit lekkers, zit je Bowl al goed gevuld, maar mag je buiten dat ook nog eens uit 14 verschillende final touches kiezen. Wat gaat het worden? Een topping van wasabi sesame, ginger gari, koko-snippers of cashewnoten.


Omdat er zo veel keuze is en alles er lekker uit ziet zijn wij inmiddels erg nieuwsgierig geworden. We bestellen op aanraden van Wang de “Poké Spot Special” (regular). Deze Bowl bestaat uit Sushi rijst, sashimi van zalm, zeewiersalade, komkommer, surimi, mais, sushi soy, wasabi mayo en als final touch de seaweed nori. 

Bij de eerste hap proeven wij gelijk dat alle ingrediënten écht vers en huisgemaakt zijn. De combinatie van de verse vis en groenten maakt dit een gezonde en zeer smaakvolle lunch. Ben je een liefhebber van sushi dan zul je de Poké Bowls zeker kunnen waarderen en echt eens uit moeten proberen!


Het samenstellen van de Sushi Burrito gaat eigenlijk op dezelfde manier. We kiezen ervoor om die van ons te laten vullen met zalm, surimi, komkommer, zeewiersalade en bosui. Als saus kiezen we voor de wasabi mayonaise en de ponzu-lime afgemaakt met masago en seaweed tempura.

Beide gerechten zijn voor iedereen écht het proberen waard; nieuw, verassend en een ware smaaksensatie! Na deze heerlijke lunch zijn onze buikjes goed gevuld, kijken we elkaar aan en besluiten we hier zeker snel nog eens terug te komen.


Poké Spot is 7 dagen per week geopend van 12:00 tot 21:00 voor zowel eten in het restaurant, als afhaal en bezorging.