Foodblog: Knippen, scheren en fijn dineren bij Barbier

Barbier is wel even wat anders. Niet alleen kun je hier zalig eten, in de avonduren staat een barbier klaar om jouw coupe onder handen te nemen. Een Whisky Tasting, Beer Special, High Wine en altijd een heerlijk Chefs menu. Dat, en veel meer, is Barbier! 

Veertig plussers onder ons kennen de zaak aan de Vismarktstraat nog als de Zannetti. Het alternatieve en duistere café had een sfeer die je nog steeds proeft. Op de happy few die de code kunnen kraken wacht een exclusieve ervaring in ‘de Speakeasy’ waar jij met een select gezelschap cocktails drinkt. Meer mogen wij hier niet over vertellen…

de nieuwe barbier newspaper is uit

Vanavond gaan wij dineren, en dat is al een hemelse ervaring op zich. In de pas vernieuwde menukaart, de ‘Barbier Newspaper’, vinden we een scala aan mooie gerechten. Uiensoep, Parelhoen, Ravioli, Gamba’s, Bietenrisotto, het is lastig kiezen. We krijgen krakend vers brood met smeersels en terwijl wij ons aperitief, een witte Vermout drinken, laten wij deze kwestie even bezinken. 

We zijn eruit, we gaan voor de Carpaccio en de Red Cabbage Codfish. Even later worden we compleet verrast door prachtig opgediende borden. De Carpaccio is zo mals en zacht en royaal gegarneerd met smaakvolle truffelmayonaise, pijnboompitjes en oude kaas. Gastheer Mark adviseert hier een Spaanse Monastrell bij. Onze Kabeljouwwang krijgt een originele twist door de rode kool, appelchutney en papadum. Een genot, vooral met de Westmalle Dubbel die we erbij drinken.

kabeljouwwang met rode kool, appelchutney en papadum

Het dringt langzaam tot ons door waarom de zaak op een doodgewone dinsdagavond zo vol zit. Dat wij hier nog niet eerder geweest zijn! Na een korte break komen onze hoofdgerechten. De Catch of the day is een perfect bereide malse stevige botervis met een heerlijke pesto en rode biet. De Cornet Oaked blond is hier zalig bij. 


Handig, een vakkundig bieradvies bij je gerecht. Rundersukade kennen wij als het draadjesvlees van oma, maar deze Flat Iron Steak is kort gegrild en daarna langzaam gegaard. Door een bijzondere manier van snijden en bereiden is de sukade nog rood van binnen, en super mals. De Spaanse Tempranillo is stevig genoeg om dit markante gerecht bij te staan.

vakkundig bier-advies bij elke gang

Tijd voor After diner. We beginnen met de Chocopear die we delen. Ambachtelijk ijs met crème suisse, peer, chocolade en een lekkere crumble. Hier worden we heel gelukkig van. 

Bij het kaasplankje dat volgt drinken we een mooie vintage houtgerijpte Port. Krentenbrood met Oude Reypenaar, een lekkere komijn, fluweelzachte Camembert en een pittige blue de Roche baron. Goddelijk. Complimenten aan dit kleine maar gedreven team dat ons met alle aandacht, verfijnde gerechten en heerlijke dranken een top avond heeft bezorgd! Ook benieuwd naar Barbier, neem eens een kijkje op de website of reserveer rechtstreeks je tafel hier.