Sultan heeft compleet nieuwe look en feel

Sultan Restaurant & Lounge is verbouwd! Vanaf dinsdag 19 september 17.00 uur zijn de deuren weer open. En wat is het mooi geworden. Na een verbouwing van twee maanden herkennen eigenaren Ibrahim en Nazim Dagdeviren hun eigen zaak nauwelijks nog terug.


Een compleet nieuw interieur, open keuken, uitgebreide bar om aan te zitten en een nieuwe menukaart. "Voorheen was Sultan trendy en traditioneel. Maar trendy 2004 is niet trendy 2017. De nieuwe stijl is industrieel en traditioneel. Alles is veranderd. Sultan Lounge is nu écht 2017. Het is Sultan 2.0", vertelt Nazim. 

Blijheid en trots zijn de gevoelens die heersen bij de eigenaren. "We herkennen onze eigen zaak nauwelijks terug. Geen idee wat ons te wachten staat de komende tijd. Ook voor ons is alles nieuw. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe apparatuur in de keuken en een heel andere tafelopstelling. We laten ons verassen met hoe het gaat lopen." Het team van Sultan heeft met de make-over zichzelf weer overtroffen.

Op 18 juli sloot de zaak haar deuren voor de renovatie, die grotendeels uitbesteed werd aan Bredase ondernemers. Er is veel veranderd sindsdien. Toch heeft het nieuwe uiterlijk een altijd leuke herinneringen aan voorheen. Zo is er het mozaïekwerk dat een nieuwe plek kreeg en heeft het keukendressoir een nieuwe functie als receptie. Verder zijn er nieuwe stoelen, banken, tafels en patchwork aan de muren. De vloer is nieuw en ook de kleuren en belichting in het restaurant zijn anders. "Het is lichter maar nog altijd even knus", belooft Nezim ons.

Voor de lounge op de bovenverdieping is nog wat meer tijd nodig. Nezim hoopt daarmee over 3 à 4 weken klaar te zijn. De komende weken is alleen het restaurant nog open, vanaf 17.00 uur. De menukaart is bijna verdubbeld. "We hebben nu een nog breder assortiment. Vooral voor vegetariërs is er meer keuze gekomen. We kunnen ons als Turks restaurant goed meten aan andere restaurants in Breda."

Foto's van het oude interieur: