Verbouwing Pinchosbar Vermut

Pinchosbar Vermut opende in mei 2016 haar deuren aan de Koninginnestraat 1b in Breda. Vermut was destijds de eerste pinchosbar in Breda en werd snel omarmd door de wijk. Inmiddels is de zaak uitgebreid met een extra ruimte en heeft er een kleine verbouwing plaatsgevonden. Eigenares Charety nodigde ons uit om een kijkje te nemen. 

Vermut ligt in de overgang tussen de Wilhelminastraat en de Ginnekenweg, in het pand waar vroeger Scapa gevestigd was. Toen de Scapa helemaal weg ging kreeg Vermut er een stuk bij en opende daarnaast Patisserie Joep zijn deuren. Vermut is van dinsdag t/m zondag geopend en je kunt hier terecht voor koffie en gebak, lunch, diner en borrel. In de wintermaanden kun je hier alleen op donderdag, vrijdag en zaterdag dineren. In de zomer is de zaak op alle dagen langer open en is het brede terras met loungeset het favoriete plekje van veel zonaanbidders. 

Vermut bestaat eigenlijk uit twee gedeeltes: een grotere ruimte waar ook de bar staat en een kleinere ruimte met een drietal tafeltjes en twee gezellige zitjes. De bar en tafeltje die je op bovenstaande foto ziet zijn gemaakt door Industrialz, een bijzondere meubelmakerij en interieurwinkeltje. 

Net als in Spanje staan de koude pincho's altijd op de bar, op de kaart vind je dan nog een selectie van warme pincho's en tapa's. Voor de lunch hebben ze pincho's, broodjes, salades en huisgemaakte soepen. Iedere laatste zondag van de maand organseert Vermut "Super Sábado" - de bar staat dan helemaal vol met tientallen verschillende pincho's die je zelf mag pakken. Afrekenen doe je achteraf op basis van het aantal stokjes. Tijdens dit event zijn alle pincho's maar 1, 2 of 3 euro. 

Op onderstaande foto's zie je de kleine ruimte, met als eye-cather de gouden mozaiëk muur en het verborgen zitje. Bij Vermut noemen ze dit zitje "The Love Corner", omdat je hier lekker knus en anoniem met je date kunt zitten ;)

Aan de muur zien we een collage met foto's uit Barcelona, Breda en van Vermut. Charety is zelf half Spaanse en heeft ook een tijdje in Barcelona gewoond, hier heeft ze de inspiratie voor haar zaak vandaan. 

Aan de raamkant is een knusse bank met veel kussens geplaatst en een drietal marmeren tafeltjes met stoelen.  Een leuk detail zijn de polaroid foto's aan de muur. "Tijdens bepaalde evenementen maken we foto's, welke we hier ophangen. Als je weer terug komt mag je de foto gratis meenemen" legt Charety uit. 


Ben je benieuwd geworden? Ga dan snel een kijkje nemen en als je op vrijdag gaat krijg je tussen 17:00 en 22:00 uur een gratis pincho bij elke borrel!

5-gangen diner voor €19,75
Ter introductie van het diner heeft Vermut nu een mooie aanbieding: een 5-gangen menu voor maar €19,75. De actie loopt van januari t/m maart. Reserveren kan via info@lunchbarvermut.nl!


* Amuse van het huis

* Gang 1
Luxe Vermutplank om te delen met serranoham, manchego, boquerones, Spaanse chips, olijven, pan tomate, fuet en pimientos de padron. 

Gang 2 
Huisgemaakte soep met pan tomate.

Gang 3  
Proeverij van 6 koude pincho's (om te delen) maak zelf je selectie aan de bar.

Gang 4  
Geselecteerde proeverij van 6 warme pincho's (om te delen): patatas brava's, albondiga's, huisgemaakte tortilla, verse calamaris, pincho met gegrilde kip, pincho met gegrilde groenten met geitenkaas en honing 

Let op: bovenstaande warme pincho's zijn voorbeeldgerechten, de selectie kan wisselen op basis van dagverse ingrediënten en seizoensproducten. Je kunt bijvoorbeeld ook gerechtjes met lomo, witvis, gamba's en geitenkaas met spek verwachten. 

* Gang 5 
Churros met chocoladesaus of Huisgemaakt gebak met vanille-ijs.

Deze deal is via Social Deal te boeken.