Ginnekenweg verrijkt met boetiekjes, zo ook Zusjes Boutique

Oranje Zuid is booming. Steeds meer zaakjes vestigen zich in de mooie winkelstraten. Zo opende op 4 oktober Zusjes Boutique, op 6 oktober Today's Favourites en ook Hokipoké en Sensecity openen binnenkort de deuren. Redelijk nieuwe zaken zijn bijvoorbeeld ook ColinsCafe NoirPatisserie JoepVermutWattnou en Bloem van Damascus. Wij spraken met de zusjes Beker van Zusjes Boutique!


De zussen Josephine en Frederique Beker openden aan de Ginnekenweg 33 hun prachtige boetiek: Zusjes Boutique! Met mode voornamelijk geschikt voor de jonge werkende vrouw. Uiteraard is er ook voor meiden en oudere dames wat wils. Zusjes Boutique verkoopt exclusieve kledingmerken in het midden- en hoogsegment. “Daarnaast hebben we een mooi sieradenassortiment, waaronder mooie grote oorbellen die we zelf misten in Breda. Super leuk voor jezelf of als cadeau. En helemaal niet duur.”


Met de kleding van Zusjes kun je een mooie mix maken van chique, stoere en comfortabele stukken. Je zult er altijd representatief uit zien. Alles wordt zelf uitgekozen en ingekocht. “We zijn gewoon heel brutaal gaan bellen met leveranciers en dat lukte. We kopen alleen iets in als we het allebei mooi vinden. Maar gelukkig zijn we het vaak eens. Voorop staat dat we zo veel mogelijk Nederlandse merken willen verkopen en ook de merken die hier in de buurt nog niet verkocht worden.”

Op de Ginnekenweg is de nieuwe boetiek super ontvangen. Het winkelend publiek en ook de andere ondernemers ervaren ze als uiterst vriendelijk. “Sommige mensen waren bang voor weer een horecazaak in de straat. Maar zijn uiteindelijk blij met ons als unieke boetiek. De Ginnekenweg wordt zo steeds completer en ondernemers versterken elkaar. Er mist eigenlijk alleen nog een mooie herenzaak.”


De eerste week is de dames goed bevallen. “We zijn een goede combinatie, denken we. We versterken elkaar en gunnen elkaar natuurlijk alles als zussen.” Een gouden duo dus. En dan te bedenken dat de zusjes Beker de winkel in 2,5 maand van de grond kregen. Het bemachtigen van het pand ging onlangs 8 andere geïnteresseerden soepel en binnen twee weken werd het contract getekend. De winkel werd vervolgens volledig naar eigen smaak ingericht.

Vanzelfsprekend is de opening van Zusjes Boutique echter helemaal niet. Josephine droomde altijd al van het openen van een eigen winkel, die ambitie zat er niet altijd bij zus Frederique. Beide hebben ze nog een baan, die ze ook niet van plan zijn zomaar op te zeggen. Josephine is stewardess en vliegt regelmatig de wereld over. Waar ze ook gelijk inspiratie op kan doen voor in de winkel. Frederique is werkzaam in de marketingsector en ook dat komt bij een eigen winkel goed van pas. “We hebben twee meiden in dienst genomen om ons te helpen op dagen dat we er niet allebei kunnen zijn.”


Wij wensen Zusjes Boutique, Today's Favourites en alle andere onlangs geopende zaken uiteraard veel succes aan de Ginnekenweg. Een winkelstraat die alsmaar meer de moeite waard wordt voor een bezoek.