Foodblog: uitgebreid borrelen op het terras van Wijnhuys 1535

Tegenover de ingang van de Grote Kerk vind je Wijnhuys 1535. Het verstopte pandje diende vroeger als kostershuis en kluis van de Grote Kerk, maar tegenwoordig drink je in dit historische pand de lekkerste wijnen, al dan niet tijdens een wijnspijs avond of een proeverij (vanaf 2 personen).


Dit is de perfecte wijn voor als het zonnig weer is 

We nemen plaats op het zonnige terras van Wijnhuys 1535. Er zijn genoeg plekken waar je de schaduw kunt opzoeken, maar er zijn ook tafeltjes waar je lekker in de zon zit. We krijgen gelijk een goed glas wijn voorgeschoteld: een biodynamische Pinot Blanc uit Duitsland. Dit toegankelijke wijntje is fris, fruitig, zacht en licht van smaak. Een allemansvriend die lekker wegdrinkt tijdens een middag of avond borrelen. 


Terwijl we genieten van onze wijn krijgen we ons eerste gerechtje geserveerd: de beurre de Paris escargots in knoflook en kruidenboter. De escargots zijn goed op smaak gebracht en hebben een fijne structuur. De restjes van het knoflook-kruidenbotermengsel eten we op met wit stokbrood. Voor even wanen we onszelf in Parijs. Als we het gerecht op hebben, krijgen we een nieuw glas wijn. Deze keer proeven we de Le Baux Blond uit Zuid-Frankrijk, een droge wijn die lekker fris is en die en een fruitige nasmaak heeft. “Dit is de perfecte wijn voor als het zonnig weer is”, wordt ons verteld. 


We borrelen verder en krijgen een heerlijke borrelplank geserveerd vol met lekkers. Er ligt onder andere een gedroogde ham van wild zwijn op, gevulde pepers, manchego, olijven, stokbrood, aioli, een hard worstje en een abdijkaasje. Deze borrelplank is toch wel een van de betere planken in Breda. De kwaliteit is goed en dat proef je. De manchego is licht pikant met een zoutige smaak, de gevulde pepers zijn heerlijk zoet, het vlees is lekker vettig en zacht en de abdijkaas is romig met een walnoten nasmaak. Iedere smaak is weer een verassing. Dit is precies hoe een borrelplank hoort te zijn. 


We schenken nog een glas Le Baux Blond in en krijgen ons laatste gerechtje geserveerd: kleine chorizokroketjes. In de kroketjes spotten we naast chorizo ook mozzarella. Lekker! De kroketjes zijn erg smaakvol: ze zijn licht pittig en goed krokant. 

Rozig van de wijn lopen we terug naar huis. Een middagje of avondje borrelen bij Wijnhuys 1535 is zéker een aanrader. Wij komen in ieder geval snel terug voor de borrelplank.