Tags: foodblog, Happy tosti , Tostiproeverij , Veemarktstraat

Foodblog: lunchen bij Happy Tosti in de Veemarktstraat!

Het is oktober en overduidelijk herfst in Breda. We lopen door de gezellige Veemarktstraat waar de kerstverlichting al hangt! Er staat een koud windje buiten, maar gelukkig worden we warm welkom geheten door David, manager bij Happy Tosti. We hebben vandaag het genoegen om hier te lunchen. Happy Tosti heeft namelijk een nieuwe menukaart en daar zijn we uiteraard heel benieuwd naar!

We nemen de proef op de som en testen de nieuwe menukaart bij Happy Tosti!


Happy Tosti is een sociaal lunchrestaurant waar iedereen vrolijk van wordt. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, staan er niet alleen tosti’s op de kaart. Je kunt hier ook terecht voor panini’s, frisse salades, verse sappen, huisgemaakte limonades, soepen of zelf samen te stellen yoghurt bowls.

Happy Tosti is zeven dagen per week geopend vanaf 8.30 uur (zondag10 uur)!

We kiezen ervoor om plaats te nemen aan een tafeltje in de tosti-kelder. Bij het woord ‘kelder’ denk je al snel aan een donkere, kille ruimte. Dit is alles behalve dat! We nemen plaats aan een van de tafeltjes in deze lichte, speelse en kleurrijke ruimte. De ruimte heeft een open en warme uitstraling en je kunt hier zelfs op schommels zitten! 

David verteld ons het verhaal achter deze gezellige lunchzaak in het centrum van onze stad. “Happy Tosti heeft een droom, een droom om zo veel mogelijk mensen met- en zonder arbeidsbeperking een leuke, leerzame en betaalde werkplek te bieden.” Met behulp van professionele begeleiding en job-coaching wordt het beste in de medewerkers naar boven gehaald. Een geweldig concept vinden wij! 

Naast de droom en het concept van Happy Tosti, waarover David ons verteld, nemen we een kijkje op de uitgebreide menukaart. Wij willen vandaag uiteraard zo veel mogelijk proeven gaan daarom voor de tostiproeverij en een veggie panini!

De proeverij wordt geserveerd op een mooie, grote houten plank. Leuk om te weten is dat Happy Tosti deze planken ook verkoopt! Ons wordt netjes verteld welke saus het beste bij de verschillende tosti's past en beginnen met de geitenkaasvariant. De heerlijke verse, meergranen boterham is belegd met geitenkaascrumbles, ui, appel, geroosterde tuinbonen en honing. We dippen de tosti in de mosterd dille saus en smullen maar! 

Je proeft dat voor de tosti’s vers brood gebruikt is. Bovendien zijn ze alledrie rijk belegd met verse en goede ingrediënten. Zo is de chicken tex-mex tosti belegd met geroosterde kip, in combinatie met belegen bio kaas, paprika en ui. Deze smaakvolle tosti eten we met wat sweet chili saus. Om je vingers bij af te likken!

Echt een aanrader! 


De derde tosti op de plank is belegd met chorizo, Gruyère kaas, belegen bio kaas, cheddar kaas en jalapeño pepers. Deze cheesy spicy chorizo is geserveerd op donker zonnebloembrood en wordt geserveerd met een heerlijk truffelmayo sausje. Bij Happy Tosti kun je zelf je brood kiezen. Wit, meergranen, donker zonnenbloem of zelfs glutenvrijbrood behoren tot de opties. Daarnaast worden er altijd kwalitatieve producten gebruikt en een groot deel daarvan is biologisch.

Last but not least wagen we ons aan de veggie panini. Hoewel de proeverij al een volledige lunch is, zijn we blij dat we dit niet aan ons voorbij laten gaan. Wat een lekkere combinatie! De mediterrane biologische panini bevat Italiaanse kruiden die speciaal voor Happy Tosti zijn ontwikkeld. De veggie is (heel verrassend) vegetarisch. We proeven humus, zongedroogde tomaten, belegen bio kaas, ui en rucola. Heel lekker hierbij zijn de geroosterde tuinbonen! Een goede combinatie van hartig en zacht. 

We sluiten af met een heerlijk kopje koffie. Naast verschillende (warme en koude) koffies staan er ook allerlei verse sappen op het menu bij Happy Tosti. Naast ontbijt of lunch kun je bij Happy Tosti ook terecht voor kinderfeestjes of een luxe high-tos-tea!

Wij gaan met een ‘Happy’ gevoel de deur uit. We zijn niet alleen heel blij geworden van de hartelijke bediening en de heerlijke tosti’s, maar ook van dit prachtige concept waar de mensen van Happy Tosti zich zo inzetten voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Keep up the good work! Ons zien jullie zeker weten snel weer terug!