Foodblog: Bleue bij je thuis

Vanwege overheidsmaatregelen heeft de horeca haar deuren weer moeten sluiten. Zo ook een van onze favoriete restaurants Bleue Bar Bistro. Met de ervaring van de vorige sluiting meegenomen, biedt Bleue nu een nóg beter aanbod voor ‘Bleue bij je thuis’! Zo kun je ondanks de sluiting, toch nog genieten van al hun heerlijke gerechten. Die kans laten wij natuurlijk niet aan ons voorbij gaan!

Bleue bij je thuis

In deze blog lees je onze ervaring met 'Bleue bij je thuis'. Van woensdag tot en met zondag is Bleue dagelijks vanaf 12.00 uur geopend voor zowel afhaal als delivery van een heerlijke lunch of culinair diner zoals je van hen gewend bent. Bekijk hier alle gerechten die je kunt bestellen.

Vanavond zijn we met een gezelschap van drie personen en kiezen we ervoor om allemaal verschillende gerechten te bestellen. Zo kunnen we maximaal proeven en genieten. Voor €27,50 heb je al een voor- én hoofdgerecht! Na het doorgeven en afhalen van onze bestelling is het tijd om aan de slag te gaan. Alles is al gaar en op smaak. Het enige wat ons nu nog rest, is het opwarmen van de gerechten en het opmaken van de borden. Hoe we dit precies moeten doen, staat duidelijk uitgelegd op de speciaal gedrukte kaartjes die erbij zitten. Super handig!

Het eerste voorgerecht is de brioche Bayonne ham. Dit gerechtje bestaat uit vers en knapperig brioche brood, Burrata, gemarineerde tomaat en truffelmayonaise. Het brioche brood warmen we een tikkeltje op in de oven en daarna maken we het bord op. Het resulteert in een kleurrijk geheel dat net zo lekker smaakt als het eruit ziet. De Burrata is romig, net als de smaakvolle truffelmayonaise. De tomaatjes zijn dankzij de marinade friszoet en het brioche brood is heerlijk knapperig. 


Het tweede voorgerecht is de steak tartare met piccalilly, 63° dooier en suikersla met parmezaan eroverheen. Het vlees is perfect om smaak gebracht door de witte brigade van Bleue. De dooier loopt mooi uit wanneer we het mes erin zetten en de piccalilly is bij uitstek de lekkerste piccalilly die we ooit hebben geproefd. Chapeau!

Het derde en tevens laatste voorgerecht is nieuw op de kaart bij Bleue. We proeven de croque kreeft met kaas on top, die net als de brioche Bayonneham opgewarmd dient te worden in de oven. De croque is met kreeft en Hollandse garnalen en wordt geserveerd met een frisse, huisgemaakte basilicum vinaigrette. Een aanrader voor iedereen die net als wij van seafood houdt!

Tijd voor de hoofdgerechten! We trappen af met de eendenborst. Deze wordt geserveerd met gestoofde groentjes en mangochutney, rode peper en een specerijenjus. Wij warmen de rosé gegaarde eendenborst een tikkeltje op in de oven en bakken de groentjes samen met de mangochutney op in de pan. Ook de jus wordt opgewarmd alvorens we het bord opmaken. De eendenborst is mals en de groentjes zijn nog lekker knapperig wanneer we proeven. De mangochutney is net als de specerijenjus ontzettend smaakvol en perfect in combinatie met de eendenborst.

Van vlees gaan we over naar vis. We proeven de tong en scampi met gestoofde groenten én jawel, romige kreeftensaus! Na het opwarmen en proeven van de verschillende componenten valt mijn tafelgenoot stil. Zijn gezicht spreekt boekdelen. Die zit ultiem te genieten! We kunnen het niet laten om allemaal een beetje te proeven van elkaars gerecht.

Het laatste hoofdgerecht is de ossenhaas (+€2,50). Deze wordt geserveerd met aardappelgratin, een eigen jus van Bleue en eveneens met gestoofde groentjes.  Het is lang geleden dat wij zo'n mooi en mals stuk vlees hebben gegeten. Mooi medium-rare gegaard, precies zoals wij het graag hebben! Ook de jus is erg smaakvol en met een goed glas rode wijn erbij kan het eigenlijk niet beter!


We sluiten dit meer dan geslaagde diner geheel in stijl af met een kop koffie en de huisgemaakte brownies van Bleue. Ondanks het feit dat wij ons natuurlijk ontzettend graag in de watten laten leggen door Fleur, Robert en hun team, is dit ons alles behalve tegengevallen! De gerechten waren heerlijk en we hebben echt een beetje Bleue in huis gehaald dankzij dit heerlijke diner!

Bleue, merci beaucoup et au revoir!

Reacties

Sem De Jong

Ik herinner me dat we naar deze plek gingen toen we hier veel geld wonnen met sportweddenschappen http://www.spartaan.net. Ik vond alles erg lekker, heerlijk.