Experienceblog bij BOOZST: Beauty with a different touch!

Een drukke baan, (te) veel aan je hoofd en lichtelijke stress vanwege de kerstinkopen die je nog moet doen? Soms kun je wel een ‘BOOZST’ gebruiken en is het heerlijk om even helemaal te ontspannen. Bij BOOZST ben je dan helemaal aan het juiste adres. We zijn te gast bij de prachtige beauty- en wellness salon in Breda, waar eigenaresse Patricia mij een van de schoonheidsbehandelingen geeft voorafgaand aan een ontspannen bezoek aan de bijbehorende wellness met zwembad en sauna. 

Even helemaal ontspannen bij BOozst!

BOOZST is een beauty- en wellness concept aan de Asterdse Sluis in Breda waar je direct aan het water van de Asterdplas vertoeft. Je kunt er terecht voor een breed scala aan schoonheidsbehandelingen die op professionele wijze en met gebruik van hoogwaardige producten worden uitgevoerd. Alle behandelingen worden afgestemd op jouw huid, wensen en behoeften. Naast gepersonaliseerde schoonheidsspecialiste biedt Patricia diverse massages en is er een verwarmd binnenzwembad aanwezig. Naast de schoonheidssalon kan er ook gebruik gemaakt worden van de aanwezige (infrarood) sauna of het Turks Stoombad. 

Op een paar minuutjes rijden vanaf het centrum vind je de prachtige salon van Patricia. Door het sfeervolle inrichting en huiselijke sfeer, voelt het alsof ik op bezoek ben bij een vriendin. Dat gevoel wordt nog eens bevestigd door het warme en hartelijke ontvangst van de eigenaresse. 

BOOZST ligt aan de noordkant van Breda aan de Asterdplas. Mede door de ligging aan deze recreatieplas, het uitzicht op het water en de stijlvol ingerichte ruimtes heb je direct een vakantiegevoel en het idee dat je ergens aan zee vertoeft. Dat is een goed begin! 


Onder het genot van een lekker kopje kruidenthee starten we in de salon met een intake waarbij Patricia mij verschillende vragen stelt over mijn persoonlijke situatie, behoeften en wensen, maar ook informeert ze naar eventuele allergieën en voorkeuren. Tijdens de intake geniet ik niet alleen van mijn thee, maar heb ik bovendien een ontspannend voetenbadje gekregen. Patricia verteld dat ze elke behandeling hiermee begint om ervoor te zorgen dat je echt even kunt ontsnappen aan de drukte en hectiek van de dag. 


Vanaf de eerste minuut merk je dat Patricia de tijd voor je neemt. Ik krijg haar volledige aandacht en samen besluiten we vandaag voor zowel de gezichtsbehandeling als een massage te gaan om helemaal te ontspannen en een oppepper voor mijn huid zo voor de feestdagen is heel welkom. 

Elke behandeling start Patricia met een welkomstritueel. Eenmaal plaatsgenomen op de bank (ik heb ondertussen ook lekkere pantoffels aangekregen) heb ik niets te klagen. Er ligt een warme deken over me heen en de bank is zelfs verwarmd. Genieten! 

Ik word eerst verwend met een fijne rug, nek en schouder massage. Hierbij wordt gebruik gemaakt van heerlijk ruikende olie (die niet te veel naar parfum ruikt, maar juist lekker fris is). 

Een echte BOOZsT voor the Body! 


De massage en de fijne sfeer bij BOOZST zorgen ervoor dat echt in een ontspanningsmodus kom en even al mijn gedachten los kan laten. Bij de massage worden verschillende technieken toegepast die de spieren lekker los maken. Afsluitend legt Patricia een warme handdoek op mijn rug en vertelt ze over de gezichtsbehandeling die komen gaat. 

Bij BOOZST wordt gewerkt met het Italiaanse merk Comfort Zone. Dit merk staat bekend om zijn krachtige ingrediënten en effectieve resultaten. De ingrediënten zijn van natuurlijke oorsprong en alle producten zijn vrij van parabenen, minerale oliën, siliconen, kunstmatige kleurstoffen en dierlijke grondstoffen. Comfort Zone doet bovendien doorlopend onderzoek naar de beste ingrediënten en producten, waardoor je altijd op een duurzaam resultaat kunt rekenen. 

Alle behandelingen worden masserend uitgevoerd. Extra ontspannend dus! 


Bij de gezichtsbehandeling wordt wederom een ritueel met olie uitgevoerd. Eerst ruik je de prettige geur van de olie, waarna de gezichtsmassage volgt. 

Ik krijg een zuiverende- en ontgiftende gezichtsbehandeling, waarbij in de producten uit de Comfort Zone lijn rekening is gehouden met de gevoeligheid van mijn huid. Eerst wordt mijn gezicht gereinigd en krijg ik een scrubbehandeling. Vervolgens geniet ik van een heerlijke gezichtsmassage en wordt daarna ook een verzorgende crème aangebracht. De behandeling is niet alleen een oppepper voor mijn huid, maar ook nog eens heel erg rustgevend!

Na de massage en gezichtsbehandeling geniet ik van een verse smoothie die Patricia voor me heeft gemaakt. Een lekker sapje met spinazie, groene- en rode appel, bleekselderij, wortel en avocado! Ze vertelt dat ze vaak wat te drinken of zelfs een complete lunch voor haar gasten verzorgd. Zo geniet je en wordt je lichaam van binnen én buiten verwend bij BOOZST! 

Ontspanning en verzorging gaan bij BOOZST hand in hand!

Van de warm ingerichte salon verplaatsen we ons naar het welness gedeelte. Het is hier niet alleen grandioos ingericht, maar ook lekker warm. Naast het verwarmde zwembad en de luxe ligbedden genieten we van het Turkse stoombad en de sauna. 

Wat zo fijn is aan BOOZST is dat je na afloop van een behandeling nog even een uurtje kunt genieten van de Welness faciliteiten. In tegenstelling tot beautysalons waar elk uur volgepland is en geen ruimte is voor uitloop, merk je echt dat er bij BOOZST de tijd voor je genomen wordt en dus optimaal kunt ontspannen zonder op de klok te hoeven kijken. 

BOOZST is wat mij betreft echt een aanrader. Niet alleen door de prachtige locatie en het feit dat je hier echt kunt ontspannen, maar ook door de gastvrijheid van eigenaresse Patricia die je echt thuis laat voelen. Er zijn bovendien heel veel mogelijkheden bij BOOZST, want naast de massage en gezichtsbehandeling waar ik vandaag van mocht genieten kun je er ook een total body massage, speciale zwangerschapsbehandelingen, anti-aging behandelingen en revitaliserende spa hand- en voetbehandelingen. Je kunt zelfs een compleet dagje BOOZST boeken inclusief lunch, wellness, behandelingen en met een goodiebag naar huis gaat.  En omdat ook de mannenhuid verzorging nodig heeft, zijn er voor onze mannen ook speciale behandelingen bij BOOZST. Alle behandelingen en mogelijkheden bij BOOZST vind je op de website. 

BOOZST heeft ook cadeaubonnen, wat natuurlijk met de feestdagen in het vooruitzicht erg leuk is! Of je nu op zoek bent naar een cadeautje voor jezelf, samen met je dochter of partner of voor iemand anders… Wat is er beter dan een heerlijke behadeling waar je nog lang profijt van hebt?! Ik kan het inmiddels weten, want ik ga met een heel voldaan en 'zen' gevoel naar huis waar ik alvast ga nadenken over de behandeling waar ik hier volgende keer van ga genieten!