De leukste Nederlandse steden die je gezien moet hebben!

Ja, we willen allemaal Londen, Parijs, Berlijn en Lissabon gezien hebben, maar ons eigen landje kent ook een heleboel mooie steden die absoluut het checken waard zijn. Een heerlijke manier om een nieuwe stad te verkennen is op de beste elektrische fiets. Zo kun je zonder moe te worden door de stad scheuren. Amsterdam en Utrecht zijn we waarschijnlijk allemaal al wel eens geweest, maar heb je deze pareltjes van Nederlandse steden wel eens bezocht?

Delft
Delft kennen we natuurlijk allemaal van het oude en typisch Hollandse Delfts blauw en dat karakteriseert ook fantastisch de mooie oude binnenstad. Langs het kanaal in de binnenstad kun je de mooie gevels van de huizen uit de gouden eeuw bewonderen. De Oostpoort, de oude kerk en de nieuwe kerk zijn highlights die je sowieso gezien moet hebben. Op het prachtige marktplein kun je genieten van een welverdiend kopje koffie. Ook zijn de kleine straatjes van Delft rijk aan gezellige boetiekjes.

Haarlem
Ook Haarlem is een stad die je eigenlijk een keer goed verkend moet hebben. De stad Haarlem is een elegant samenraapsel van prachtige architectuur uit de middeleeuwen en de gouden eeuw. De mooie kerken zijn een absolute aanrader, maar ook de vele musea, zoals het Teylers museum zijn absoluut een bezoekje waard. Struinend door Haarlem kom je regelmatig hele schattige verscholen hofjes tegen. Ook de winkelstraatjes zijn ontzettend pittoresk en vol met kleine boetiekjes of gezellige koffietentjes. Klaar met de stad? Als je even flink doorfietst, sta je vanuit Haarlem zo op het strand. Je kunt het beste een elektrische fiets vergelijken om een fiets te kiezen die goed past bij een tocht door de stad. Er zijn namelijk diverse keuzes. Zo kun je pas echt genieten van de dag.

Deventer
Deventer is geen hele grote stad, maar absoluut een bezoekje waard. Met een leuke veerpont kom je voor een paar euro in een prachtige oude binnenstad. De straatjes zijn klein, smal en ontzettend schattig en zitten vol concept stores van enthousiaste start-ups en gezellige koffietentjes. Op het marktplein zitten de leukste restaurantjes en ben je haast verplicht om de lokale lekkernij, de Deventer koek te kopen. Deventer ben je in een middagje doorheen, maar het is te mooi om er niet een keer een dagje voor uit te trekken.

Maastricht
Tot slot is Maastricht, de hoofdstad van het Zuiden, echt een stad die op je lijstje moet. Voor mensen die wat meer uit het Noorden van het land komen, kan deze stad zelfs al een beetje als het buitenland voelen. Het landschap rondom Maastricht is wat glooiender dan we van het binnenland gewend zijn. Ten eerste is Maastricht met zijn eindeloze winkelstraten een heerlijke stad om te winkelen. Daarnaast kent de stad een geweldige historie die te zien is in de prachtige architectuur van de gebouwen. Als je zin hebt in een uniek avontuur en niet bang bent om ondergronds te gaan, mag je de grotten en spelonken bij Maastricht ook zeker niet overslaan. Welke steden moet jij nog bezoeken?