Blind Walls Audio Guide: klaar voor de meivakantie

Blind Walls Gallery in Breda heeft als eerste kunstproject in Nederland een outdoor audiogids in vier talen. In maart werden de eerste 'gids kastjes' geplaatst bij de muurschilderingen in de stad. Met de start van de meivakantie is de gids compleet en krijgen bezoekers uitleg bij 23 kunstwerken in het Nederlands, Duits, Engels en Frans. 

Je kon de Blind Walls al zien, maar nu kun je ze ook horen!


Dit is niet een klassieke audiotour zoals in een regulier museum, maar een openlucht versie. Hierbij krijgt de bezoeker via een klein kastje op de muur bij de muurschilderingen toegang en hoort zo via de mobiele telefoon het bijzondere verhaal achter de Blind Wall. 

Meivakantietip 
Op deze kaart zijn alle Audio Guide muurschilderingen makkelijk te vinden. Alle werken zijn door bezoekers coronaproof in de buitenlucht te bezoeken. Dennis Elbers, directeur en oprichter van Blind Walls Gallery: ,,Elk jaar worden we in de lente en zomer overspoeld met aanvragen voor onze guided tours. Fantastisch dat we nu zeven dagen per week, 24 uur per dag nog meer bezoekers uitleg over de Blind Walls kunnen geven.”


Hoe werkt de audiotour? 
Bezoekers scannen de QR-code op het kastje waarmee ze een bijdrage kunnen doneren aan Blind Walls Gallery. Hierna is via de smartphone het audiofragment over de muurschildering te beluisteren. Met de donaties helpen luisteraars Blind Walls Gallery om nieuw werk in de stad te realiseren en het museum op straat uit te breiden.

Breda nog gastvrijer 
Deze dienst is gerealiseerd door de Bredase bedrijven Blind Walls Gallery, SolidForm en Techtenna in samenwerking met Bredata, het digitaliserings- en smart city platform van de Gemeente Breda. Het product is volledig in Brabant ontwikkeld en geproduceerd. Het project past binnen de ambitie van Breda om de gastvrijheidsfunctie van de stad te verhogen en het aantal overnachtingen te vergroten.

Blind Walls Gallery is het museum op straat. Meer dan 90 muurschilderingen verbeelden de verhalen van Breda. Internationale kunstenaars werken aan een groeiende collectie muurschilderingen geïnspireerd op het verleden, heden en de toekomst van de stad. In de zomer van 2021 zal 100ste muurschildering gaan verschijnen in Breda.