13x Dineren op de Grote Markt

De Grote Markt is the place to be in Breda. Het is een plek waar je heerlijk kunt dineren of terrassen. Bij de volgende 13 restaurants ben je verzekerd van een leuke avond met een heerlijk diner en de gezellige sfeer van de Grote Markt. 

Gezelligheid en heerlijk eten

Parc Breda

Bij Parc heerst een gezellige, ongedwongen sfeer. Of je nu komt lunchen, lekker gaat dineren of een bedrijfsborrel hebt. Parc is een restaurant in het centrum van Breda. De hele dag door worden er gerechten geserveerd vanuit de open keuken. Tussen 17:00 en 22:00 uur wordt het diner geserveerd. Neem plaats in het sfeervolle restaurant of op het terras en geniet van de betaalbare dinerkaart. 

Con Fuego

Voor een lekker stukje vlees ben je bij Con Fuego aan het juiste adres. Bij Con Fuego gaan ze een stap verder in smaak, presentatie, sfeerbeleving én kwaliteit. De menukaart is gevuld met de mooiste producten en de beste stukken vlees uit onder andere Amerika en Japan. Uiteraard is een goed glas wijn hierbij onmisbaar en biedt Con Fuego ruim 20 wijnen per glas aan en 250 wijnen per fles.  

Samsam

Café SamSam is na een grondige opknapbeurt weer helemaal terug. Een echt stadsborrelcafé net zoals in de 17e eeuw en na de vele oorlogen sinds 1953. Waar advocaat en arbeider broederlijk naast elkaar genieten van al het lekkers wat ons eigen land te bieden heeft. 

Ribs Factory

Ribsfactory is gevestigd aan de Grote Markt, middenin het centrum van Breda. Het restaurant is gehuisvest in een monumentaal pand. De karakteristieke elementen van weleer geven Ribsfactory Breda een bijzondere sfeer. Ribsfactory Breda heeft een open keuken, dus je kunt met eigen ogen zien hoe jouw spareribs, burger of steak bereid wordt. Het restaurant heeft 90 zitplaatsen en een terras met 100 zitplaatsen. 

de colonie

De Colonie staat bekend om haar gastvrije en persoonlijke aanpak waarbij de gast altijd centraal staat. Je zult je hier snel thuis voelen. Je wordt ontvangen in een tijdloze, unieke ambiance om te genieten van gulle gastvrijheid en smakelijke culinaire creaties. Je bent van harte welkom in De Colonie voor een ontbijt, snelle of uitgebreide lunch, high tea, een heerlijk diner of een gezellige borrel met vrienden of zakenrelaties. 

't Hart van breda

De fraaie neonletters zijn een herkenningspunt voor iedereen in Breda! Maar 't Hart is natuurlijk veel meer dan dat. 't Hart van Breda is een bruisend en bourgondisch café dat bekend staat om de toegankelijke lunchkaart, ongeëvenaarde nacho's en verfrissende cocktails. Ook kun je heerlijk dineren bij 't Hart en is er bijna iedere doordeweekse avond een speciale actie. 't Hart beschikt over een groot terras waar je zowel in de zomer als in de winter van kunt genieten!

tortillas

Voor lekker Mexicaans eten ben je bij Mexicaans restaurant Tortillas aan het juiste adres. Bij Tortillas kun je gevarieerd dineren in prettig Latijns-Amerikaanse sferen. De Mexicaanse gezelligheid is er voor iedereen! Naast een heerlijke maaltijd kun je ook nog terecht voor een lekkere cocktail of een aparte tequila.

zeezicht

Bij Zeezicht worden klassieke, stoere gerechten van het seizoen geserveerd. Zeezicht serveert vooral gerechten uit de Nederlandse en Franse keuken. Er zijn vaak specialiteiten zoals mosselen, de november wild weken en asperges. Daarnaast heeft Zeezicht meer dan honderd speciaalbieren, 50 whiskeys en 26 open wijnen. Bij lekker weer kun je genieten van je diner op het (verwarmde) terras onder de grote plataan of onder de luifels. 

pinot

De beste wijnbar van Breda is misschien wel Pinot. Een avondje uit bij Pinot wordt een beleving met uitzicht op de prachtige Grote Kerk. De sommeliers helpen je een keuze te maken uit de collectie van wereldwijnen, terwijl de keukenbrigade er een overheerlijk en bijpassend gerecht bij maakt van de menukaart. Verrassende wijn-spijs combinaties zijn de specialiteit van het restaurant. 

BLEUE BAR BISTRO

Bleue Bar Bistro, gelegen op de Grote Markt, brengt een klein beetje Parijs naar Breda. Bleue serveert de moderne Franse keuken, bestaande uit herkenbare gerechten die eigentijds zijn uitgevoerd. 

Da ATTILIO

Da Attilio is het oudste Italiaanse specialiteitenrestaurant van Breda. De authentieke, warme, zuidelijke sfeer die het ongewijzigde interieur uitstraalt wordt gekoesterd. De menukaart is erg gevarieerd en biedt het beste van de Italiaanse keuken. De huidige capaciteit bestaat uit 140 zitplaatsen binnen en tijdens het zomerseizoen nog eens 80 zitplaatsen buiten. 

eetcafé walkabout

Eetcafé Walkabout is een lekker en betaalbaar eetcafé met een authentieke Australische sfeer. Het Australische aspect vind je terug in het interieur, de spijs- en drankenkaart en vooral in de sfeer. In Eetcafé Walkabout kun je genieten van de lekkerste burgers, malse spareribs en overheerlijke steaks. 

Het voske

Pannenkoekencafé het Voske is al vanaf 1931 een vaste waarde op de Grote Markt. Bij het Voske kun je genieten van een groot aanbod aan pannenkoeken en American pancakes, maar je kunt ook terecht voor een gezellig avondje borrelen. De warme uitstraling van het interieur van Het Voske zorgt voor een fijne sfeer.