Zo komt de voorgevel van parkeergarage De Barones er uit te zien

Het leverde al enorm veel positieve reacties op. En dat snappen we. In november is het zo ver, de voorgevel van parkeergarage De Barones krijgt een make-over. Groen, groener, groenst!

De gemeente Breda gaat de voorkant aankleden met kleurrijke beplanting. Niet alleen omdat het beter oogt, maar ook om de stad weer een stukje klimaatbestendiger te maken. 

De verschillende planten zijn winterhard, dus een deel blijft ook in de winter groen. De blauweregen tegen de dakrand van de parkeergarage wordt in 2018 geplant. Gedurende het jaar is minimaal 70 procent van de gevel begroeid.

De vergroening maakt deel uit van een breder plan dat de gemeente heeft om de binnenstad duurzamer te maken. In de Haagdijk en Sint Annastraat zijn klimplanten tegen de gevels geplaatst, en het Stedelijk Museum Breda heeft groene binnengevel gekregen.

Dat er vraag is naar meer van dit soort verticale tuinen blijkt op de Facebookpagina van Gemeente Breda. De gemeente gaat dan ook zeker kijken of dit soort initiatieven in de toekomst haalbaar zijn in andere wijken.

Uiteraard helpen dit soort mooie plannen in de stad mee aan het aanzicht van onze binnenstad. Heb jij je mening al laten horen in de verkiezing Beste Binnenstad, waar Breda finalist is?