Foodblog: Thuis genieten met De Veestallen

De Veestallen heeft weer een mooi menu samen gesteld en daarmee kunnen we thuis weer genieten van al het moois dat dit prachtige restaurant in de Belcrum te bieden heeft! In een handomdraai zet je een heerlijk 4-gangen diner op tafel en ben je zelf de chef. Vanavond mogen wij thuis kok én sommelier zijn en het nieuwe menu met het bijpassende wijnarrangement uit proberen.

Bij aankomst worden we vriendelijk ontvangen en staat onze bestelling al voor ons klaar. We nemen het menu gauw mee naar huis. Handig dat alle componenten apart van elkaar verpakt zitten en dat er een uitgebreide instructie voor het menu bij zit! 

Om de ergste trek te stillen leggen we het brood in de oven welke we nog heel even moeten afbakken. Bij het brood zitten heerlijke smeersels waaronder een pesto, een tapenade en een aioli. Lekker! 

Ondertussen beginnen we met de bereiding van het voorgerecht. Het voorgerecht bestaat uit makreel en serveren we op een bedje van aardappelsalade met geroosterde venkel, gebrande noten, jalapeño crème en een limoen verveine vinaigrette.Het enige wat we hoeven te doen is het gerecht op een bord leggen en het garneren met de gebrande noten en de vinairgrette. Easy peasy en super lekker! Bij het voorgerecht drinken we een fruitige Verdejo uit Spanje. Een mooie witte wijn met groene tinten. Ook proeven we tropisch fruit en komen er geuren van venkel en vers gemaaid gras omhoog. De afdronk is vol rond en fruitig met kenmerkende frisse zuren. 

Als tussengerecht staat er een Velouté geroosterde pastinaak voor ons klaar, dit is een romige pastinaaksoep met prei, tijm oregano olie, chorizo en knoflookcroutons. De soep hoeven we alleen even op te warmen in een steelpannetje en te garneren. De soep is zacht van smaak en de toppings maken het gerecht helemaal af! Het hartige van de chorizo en knoflook croutons combineert uitstekend met de zachte smaak van de pastinaak. Bij deze soep past de Italiaanse witte wijn genaamd Artimone van de Grillo uitstekend! Het heeft een bleke kleur met een lichtgroene schittering en is iets frisser van smaak dan de Verdejo. 

Het hoofdgerecht van het 4-gangenmenu is gerookte bavette, met bataat, bloemkool, crème van kikkererwten, gemarineerde tomaat en chimichurri jus. Dit gerecht is makkelijk en kunnen we zo de oven inschuiven, even 10 minuutjes wachten en dan is het tijd om de borden op te maken. De bavette heeft echt een heerlijke gril smaak is perfect gegaard en de chimichurri is echt de kers op de taart in dit gerecht! Bij het hoofdgerecht drinken we een prachtige op eiken vaten gelagerde Pinot Noir uit Frankrijk. Deze wijn heeft een robijnrode en heldere kleur. De smaak is intens en rijp met veel rood fruit en tonen van cachet tannines en combineert uitstekend bij het mooie rode vlees. 

Als echte chocoladeliefhebbers kunnen wij ons geluk niet op! Het dessert bestaat uit namelijk uit en taartje van harde wener met pure chocolade mousse, amarene kers een gel van mandarijn & Grand Marnier én Zwitserse room met kersen. Een perfecte afsluiter van een heerlijke avond. Bij het dessert drinken we een Italiaanse dessert wijn namelijk de Starlino van de Vermut druif uit Piëmonte. De zoete vermout is rijk van smaak en wordt gemaakt van een blend van wijnen die deels gelagerd worden in Kentucky bourbon vaten. Wij zijn bijzonder verrast door de pure smaken van vanille, vleugjes rozijnen, sinaasappel thee, johannesbrood en nootmuskaat. De afdronk is mooi in balans en combineert goed met het heerlijke dessert. 

We hebben enorm genoten vanavond en onze kook kwaliteiten overtroffen! Ben jij ook nieuwsgierig geworden? Bestel dan gauw jouw thuismenu bij De Veestallen!