Thank god it's friday!

Het is weer vrijdag, het zonnetje schijnt en er is genoeg te doen in Breda! In dit artikel hebben we 5 evenementen van dit weekend in de spotlight gezet.  Check alle evenementen ook in de BredaCityApp

smile because it's friday

Meesters van de Nacht
Een feestelijke kennismaking met de nieuwe Nachtburgemeester van Breda en zijn muzikale vrienden. Omdat het jazzfestival is in Breda, is de muziek een mix van o.a. opzwepende funky house, met jazzy en disco invloeden.

DJ's zijn o.a.: Bartozzz (Bart de Bont), Billy Zomerdijk, Mika di Mare, Chiel Gila en natuurlijk ikzelf (nachtburgemeester): DJ Raphael Preserva.

De toegang is € 15,- aan de deur, maar als je De Nachtburgemeester van Breda hebt geliked, kun je een verzoek indienen om op de gastenlijst te worden gezet. Stuur daarvoor een mailtje naar meestersvandenacht@gmail.com met daarin de namen die op de gastenlijst gezet mogen worden. Vol is vol, dus like en mail op tijd. Je krijgt een reactie als je erop staat.

Als je vooraf gaat eten in restaurant Kerkplein heb je automatisch een spot op de gastenlijst.



Vintage Kilo Sale
The Vintage Rebel organiseert op zaterdag 7 & zondag 8 mei a.s. de volgende vintage kilo sale in Electron Breda. Met zo’n 3 ton aan vintage kleding kan je losgaan tussen de duizenden vintage items voor het zomer en festival seizoen.

Pick & Mix en reken je vintage af naar gewicht; 15 euro per kilo. We zitten met deze zomer editie weer op dezelfde leuke plek Electron aan de Belcrumweg 19 in Breda. Zien wij jou op zaterdag 7 of zondag 8 mei tussen 12 en 17 uur, de entree is gratis.




STEK into the flow!
Tijd voor ontspanning! Laat jezelf verwennen met een heerlijke massage of neem deel aan een van de workshops. Maak kennis met een aantal bijzondere vormen. Zoals Qi Gong, Hula hoopflow of een van de verschillende yoga vormen.  We heten je van harte welkom op zondag 8 mei tussen 10.00 en 15.00 uur op het STEK-terrein, Veilingkade 9a in Breda. Just feel it! 

Programma 
10.05 - 11.00 Easy Flow Yoga - Next door yoga 
11.05 - 12.00 Qi Gong - Mana Gezondheidspraktijk 
12.15 - 13.00 Hula Hoopflow - Movin' Circle 
13.05 - 14.00 Kundalini Yoga - Yoga - San 
14.05 - 15.00 Acroyoga - Wapama Massages 
10.00 - 14.00 Thaise Yoga Massage (20 minuten) - Pam Ketelings 
14.00 - 15.00 Tui Na Massage (20 minuten)- Mana Gezondheidspraktijk 

De kosten per workshop en massage zijn 5 euro.

Wings for life
Om precies 13:00 (Nederlandse tijd), zal de Wings for Life World over de hele wereld op hetzelfde moment van start gaan. Na 30 minuten zal de Catcher Car beginnen met rijden en alle renners op de hielen zitten. Totdat de allerlaatste man en vrouw zijn ingehaald. 100% van al het inschrijfgeld gaat naar onderzoek dat levens verandert en gericht is op de genezing van dwarslaesie. 

Dit jaar is het startdorp op het Chasséveld, in het zuidoosten van het centrum. Er zijn hier diverse faciliteiten ingericht voor de deelnemers. Er is een betaalde garderobe (€2,-), omkleedfaciliteit, EHBO voorzieningen en diverse mobiele toiletvoorzieningen inclusief invalidentoiletten. Op het Chasséveld is tevens het podium, zijn er diverse cateringfaciliteiten en een groot scherm waarop de nationale en de wereldwijde uitzending te zien is.

Je startpakket kan op zaterdag 7 mei tussen 10.00 en 15.30 uur of zondag 8 mei tussen 08.00 en 12.00 uur worden opgehaald in het Stadskantoor (Claudius Prinsenlaan 10, Breda).

Bootje varen Breda tijdens het Jazz Festival
Gisteren is het Jazz festival feestelijk geopend op de Grote Markt. Het Jazz festival is nog tot zondag in Breda te bezoeken op verschillende plekken in de stad. Ben jij nog van plan om naar het Jazz festival te gaan? Beleef het festival dan dit jaar vanaf het water. Vaar langs het podium in de Haven met een drankje in de hand. 

De prachtige 1 uur durende tocht start in de nieuwe haven in het centrum van Breda.  Vervolgens zullen wij langs het Spanjaardsgat podium varen, daarna zal onze schipper u meenemen via de singels van Breda en zal hij de hoogtepunten van de route toelichten. Na een prachtige tocht van 1 uur meren wij weer aan in het centrum van Breda.
Kosten: €10,00 per persoon voor 1 uur varen en inclusief een drankje. 

Vertrektijden
Donderdag 5 t/m zondag 8 mei zal de rondvaart elke dag vertrekken om:
12:00, 13:00, 14:00, 15:00, 16:00 en 17:00 uur.