Tags: marché hoezee, nieuwe veste, nieuwe editie

Speciale makerseditie Marché Hoezee

Marché Hoezee is een vrolijke markt speciaal voor creatieve makers, culturele doeners, vernuftige vinders en andere ambachtslui. Tijdens deze speciale editie kun je bij moderne ambachtsmannen én -vrouwen zelf wat maken of iets leren. Je leert de kneepjes van het vak en gaat zelf ook aan de slag! De workshops zijn er voor grote én kleine makers.

Gemeente Breda is een stad voor makers en dat mag gezien worden! Tijdens de Week van het Maken organiseert Stichting Hoezee daarom een speciale makerseditie van Marché Hoezee. Op 27 en 28 oktober kun je van 11.00 tot 17.00 uur in Nieuwe Veste bij een selectie van bijzondere makers aanschuiven om te beleven hoe het voelt zelf iets te maken of te ontwerpen. 

Laat je inspireren, doe mee en maak je dag!

Voor wie Marché Hoezee niet kent. Het is een vrolijkmakende markt voor creatieve makers, culturele doeners, vernuftige vinders en andere ambachtslui. De speciale makerseditie is een samenwerking tussen Makersbase van Nieuwe Veste en Stichting Hoezee. Op verzoek van gemeente Breda bedachten zij een manier om nog dit jaar aan te kunnen haken bij de Week van het Maken. Een week georganiseerd door het landelijke makersnetwerk Crafts Council. Crafts Council zet zich onder meer in om de kracht van het zelf maken aan een groter publiek te tonen. En dat is precies waar Makersbase en Marché Hoezee al mee bezig waren. Een logische stap dus. Bij deze editie kun je daarom bij moderne ambachtsmannen en -vrouwen zelf wat maken of leren. Je ontmoet de leukste makers en wordt uiteindelijk zelf de maker. Een theesommelier vertelt hoe je de beste groene thee zet, je maakt onder begeleiding een kerstdecoratie van klei, je leert er de kneepjes van het vak van een masseur of gaat aan de slag met papier, pen en schaar. De workshops zijn voor grote en kleine nieuwe makers. 

Volg Marché Hoezee en Makersbasebreda op Facebook en Instagram, schrijf je in voor de nieuwsbrief en weet als eerste wie er allemaal te zien zijn.