Fotoblog: Princenhage, citytrip in je eigen stad!

Ken je dat gevoel van "op vakantie zijn in je eigen stad"? Je ervaart het als je  de leukste plekjes ontdekt. Een gezellig winkelstraatje, bourgondisch genieten op een sfeervol terras, mooie kunst en cultuur of genieten van het groen! Princenhage is wat ons betreft een verborgen parel die je echt moet ontdekken! In deze fotoblog geven we je graag een impressie van het pittoreske dorp Princenhage. Want voor een citytrip hoef je niet ver! 

Princenhage, het leukste dorp in Breda!

Tegenwoordig behoort Princenhage tot de gemeente Breda. In tegenstelling tot de periode voor 1942, toen het een zelfstandig dorp was. Zelfstandig is Princenhage nog steeds. Je vind hier namelijk alles wat je nodig hebt. Voor jong en oud, voor actieveling en de rustzoekers. 


Met zo'n 8000 inwoners, een grote diversiteit aan horeca en retail, tal van verenigingen en bezienswaardigheden is een bezoekje aan dit dorp in onze stad zeker de moeite waard! 


Princenhage kent verschillende bezienswaardigheden, zoals de kerk, de molen en uiteraard de Haagse Markt. Rondom de Haagse Markt vind je veel leuke winkels en gezellig horeca. De winkels en restaurants die er zitten zijn onder andere: ZEZ mode, Juwelier Jeroen van der Put, Pol's patisserie & ijs, Kaatje Jans, Hans van der list - Eyewellness, Aogse markt en Don Qui-John.


De dreef is een straat die aansluit op de Haagse markt waar je ook nog leuke winkels hebt zitten zoals Kapper Mario, Cest Moi, Marjac haarstudio en meer. 

De Sint-Martinuskerk is een kerk aan de Haagsemarkt in de wijk Princenhage in Breda. 

De Hoop is een voormalige korenmolen uit 1899. Hij staat aan de Liesboslaan in de Bredase wijk Princenhage. Van de stellingmolen resteert nog de romp, deze is 32 meter hoog (met gevlucht 54 meter) en daarmee de hoogste van de Benelux! Het is een rijksmonument.