Op avontuur langs Bredase muurschilderingen met nieuwe fietskaart

Blind Walls Gallery en 076fietst slaan de handen ineen en brengen deze zomer een gratis fietskaart uit. De route van 23 kilometer lang leidt fietsers langs een groot aantal 'Blind Walls' door Breda. Blind Walls Gallery werkt al ruim vijf jaar aan een groeiende collectie muurschilderingen, waarvan de honderdste later dit jaar wordt gerealiseerd aan het Planciusplein. 


Foto door Joost van Asch

De fietskaart werd op vrijdag 23 juli, het begin van de zomervakantie in regio Zuid, gelanceerd bij fiets hotspot KAMU. Wethouder Daan Quaars (mobiliteit en sport) overhandigde daar het eerste exemplaar aan Blind Walls Gallery oprichter Dennis Elbers. De kaart is gratis verkrijgbaar bij verschillende punten in Breda, o.a. alle fietsenstallingen, hotels, ANWB en het kantoor van Blind Walls Gallery (Terheijdenstraat 1). 

Foto door Joost van Asch

Tijdens de lancering werd ook het startsein gegeven voor een fotowedstrijd, waarmee een unieke Blind Walls Gallery Sandwichbike te winnen is. Om kans te maken op de Sandwichbike dienen deelnemers een foto te maken bij hun favoriete Blind Wall en deze te delen op social media met @blindwallsgallery, @076fietst en #blindwallsfietst. Het is ook mogelijk om te foto te mailen naar info@blindwalls.gallery. Er kan tot 23 september worden meegedaan aan de wedstrijd. De winnaar mag de Sandwichbike in ontvangst nemen tijdens de onthulling van de honderdste Blind Wall, op donderdag 30 september. 

De Sandwichbike en cover van de fietskaart werd ontworpen door illustrator Ilse Weisfelt. Het is niet de eerste keer dat Ilse samenwerkt met Blind Walls Gallery. In 2015 maakte ze een muurschildering aan Achter de Lange Stallen. Het pand waar Ilse haar schildering maakte diende onder andere als paardenstal en meer recentelijk als fietsenstalling. Ilse schilderde daarom een ruiter op een fiets en een fietser op een paard. 

Foto door Joost van Asch

Over Blind Walls Gallery 
Blind Walls Gallery is het museum op straat. Meer dan honderd muurschilderingen verbeelden de verhalen van de stad. Ga mee op rondleiding of ontdek alle muurschilderingen via www.blindwalls.gallery 

Over 076fietst
076fietst is een verzameling van fiets-gerelateerde campagnes en acties in de gemeente Breda.