Nieuwe eigenaar verandert Sultan in trendy restaurant met cocktailbar

Na ruim 20 jaar verdwijnt Restaurant Sultan aan de Haven van Breda. De zaak is overgenomen door Enes Gulen en wordt in de komende maanden verbouwd tot een trendy restaurant met cocktailbar. Hij nodigde ons uit om alvast een tipje van de sluier te geven. 


Enes is geen onbekende in de Bredase horeca. Hij heeft meer dan 10 jaar horeca-ervaring bij verschillende toonaangevende zaken. "Dit was een mooie kans voor mij om alleen door te gaan op een prachtige locatie met een groot terras aan de Haven van Breda", aldus Enes. De naam van het nieuwe restaurant wil Enes nog niet verklappen, maar dat het concept gaat veranderen is zeker. Het wordt een trendy restaurant met cocktailbar, waar je straks terecht kunt voor lunch, diner en borrel. Op het menu zal de focus liggen op shared dining met streetfood, sushi, poke bowls en andere internationale gerechten. In het weekend zal er ook een DJ draaien in de cocktailbar op de eerste etage. Het restaurant zal dagelijks geopend zijn van 11:00 tot 02:00 uur. 

(Foto: Restaurant Sultan begane grond)

In de komende maanden zal de zaak compleet verbouwd worden. De huidige inrichting verdwijnt volledig en er wordt plaatsgemaakt voor een Instagram-waardig interieur met veel planten. Het restaurant moet een luxe en moderne uitstraling krijgen met verschillende hoeken en stijlen. De cocktailbar op de eerste etage wordt ook volledig verbouwd tot een trendy hotspot voor 25plussers. 

(Foto: Restaurant Sultan eerste etage)

Het restaurant zal begin zomer 2022 haar deuren openen, precies op tijd voor het terrasseizoen! Ben je benieuwd naar het eindresultaat? Wij gaan de verbouwing op de voet volgen en maken binnenkort meer bekend over het concept van deze nieuwe hotspot. 


(Foto: moodboard voor verbouwing)

De oud-eigenaren van Restaurant Sultan dragen met tevredenheid het stokje over aan Enes. "Wij hebben hier 20 jaar met veel plezier gewerkt en bedanken graag al onze gasten", aldus de woordvoerder van Sultan.