Foodblog: 3-gangen diner bij Moeke Ginneken

Iedereen is altijd welkom bij Moeke, op elk moment van de dag! Voor een goede kop koffie, lekkere lunch, een uitgebreide borrel of een heerlijk diner. Vanavond zitten wij even bij Moeke om de dinerkaart uit te proberen.

Moeke weet als geen ander hoe de vork in de steel steekt

Bij binnenkomst worden we ontzettend vriendelijk ontvangen door de behulpzame bediening. We nemen een plaatsje aan de bar en wachten even tot er een plek vrij komt op het heerlijke terras op De Ginnekenmarkt. Het is een zomerse avond en we starten dan ook met een lekker koud pilsje om even af te koelen.


Niet veel later wordt er plek voor ons gemaakt op het terras. We nemen plaats en genieten van de sfeer en gezelligheid van het bourgondische Ginneken. Even weg uit de drukte van de stad, het voelt net alsof we op vakantie zijn!


Terwijl we genieten van het zonnetje komt de bediening vragen wat we willen eten. We laten ons vanavond graag verrassen. Niet veel later komen er twee prachtig opgemaakte borden onze kant op. We starten met een rosbief van entrecote. De rosbief is dun gesneden en zeer goed van smaak. Deze is afgetopt met mosterdmayonaise, Parmezaanse kaas, walnoten en gemarineerde paddenstoelen. Een perfecte combinatie en lekker licht op de maag om mee te starten.


Vervolgens gaan we verder met de gerookte zalmtartaar, met een zacht eitje, avocado, spinazie en hollandaise saus. De zalmtartaar wordt geserveerd op een knapperige toast. Dit voorgerecht is ook écht heerlijk. Het eitje is perfect gekookt en lekker zacht van binnen. Avocado's kunnen soms te hard of te zacht zijn, maar ook deze is perfect. De hollandaise saus maakt dit gerecht helemaal af. Alle smaken bij elkaar zorgen voor een ontzettend zachte en heerlijke combinatie. Een goed begin wat ons betreft!


We zijn aan het nagenieten van de lekkere voorgerechten en al niet veel later komt de bediening ons twee speciaalbiertjes brengen die perfect bij onze hoofdgerechten passen. Het Seef bier voor bij de mosselen en het Bootjes bier van Seef voor bij de runderbavette. 

Al gauw komt er een dampend pannetje verse mosselen onze kant op. Het water loopt ons al in de mond wanneer we ze zien aankomen. De mosselen worden geserveerd met kreeftensaus en cocktailsaus. Ze zijn heerlijk op smaak gebracht dankzij de goed getrokken bouillon. Tussen de mosselen vinden we verschillende groentes en krab sticks. Genieten!

Vervolgens gaan we verder met de runderbavette. Deze is geserveerd met verse chimichurri op basis van verse kruiden en knoflook en knapperige groenten waaronder courgette, paprika en champignons. De bavette is perfect gebakken en daardoor lekker mals. De chimichurri maakt dit gerecht helemaal af. Als bijgerecht krijgen we heerlijk vers gesneden dikke frieten geserveerd. Moeke weet als geen ander hoe de vork in de steel steekt en dat is wel weer gebleken! 


Stiekem zitten we al best wel vol van alle gerechten, maar er is altijd ruimte voor een toetje. We laten ons dan ook weer graag verrassen. Niet veel later krijgen we de moeke soes geserveerd. Een enorme soes met slagroom, vanille-ijs en chocolade. Mega lekker! 

Daarnaast krijgen we het taartje van Izan. Leuk om te weten is dat dit taartje vernoemd is naar de zoon van één van Moeke's chefs. Het taartje van Izan bestaat uit twee kleuren brownie met slagroom en bananenijs. De brownies zijn lekker sticky en het bananenijs past er perfect bij. Ook krijgen we twee goede kopjes koffie geserveerd wat het dessert helemaal afmaakt. 

Terwijl we nagenieten in het heerlijke avondzonnetje verrast de bediening ons wederom weer. "Dames, willen jullie nog een lekker zomers drankje voor in het zonnetje?" Daar kunnen we natuurlijk geen nee tegen zeggen. We krijgen Moeke's Martini ofwel de klassieke pornstar martini en de Paloma. Moeke's Martini is heerlijk zoet van smaak en de Paloma lekker verfrissend vanwege de grapefruit lemonade. Bij Moeke is het altijd feest en dat kunnen wij zeker beamen! 

iedereen houdt toch van Moeke?


We hebben echt een uitstekende avond bij Moeke gehad. Het eten was heerlijk en de service was top! Wij komen zeker nog eens terug. Want zeg nou zelf, iedereen houdt toch van Moeke?