Italiaanse sferen proeven bij Trattoria Perron

Trattoria Perron een heerlijk Italiaans restaurant in Breda. Tegenover het station, aan de Willemstraat kun je genieten van authentieke Italiaanse gerechten. De ingrediënten worden rechtstreeks uit Italië geïmporteerd. Onze Foodies werden uitgenodigd om de échte smaak van Italië in Breda te proeven. 

We beginnen met een koud biertje van Perron zelf, speciaal voor hen gebrouwen in Limburg. Deze goudgele pilsener smaakt heerlijk. De Trattoria is flink veranderd sinds het vorige concept; het ziet er modern, leuk en toegankelijk uit. De geschilderde Italiaanse vlag op het plafond is een opvallende eyecatcher, net als de Cannoli-vitrine. Deze typische Italiaanse lekkernij is ook los verkrijgbaar, ideaal als snack voor je treinreis.

Al snel krijgen we drie soorten bruschetta geserveerd op een houten plank. De knapperige toast met verrassende toppings varieert van smaak. We genieten van de bruschetta met buffelmozzarella en prosciutto, beide met gekonfijte tomaat, en de tonijn met pesto. Ondertussen drinken we nog een lekkere Perron-pilsener en bladeren we door de "krant" van deze Italiaanse Trattoria. Het menu en de producten uit hun winkeltje staan erin, leuk om door te lezen.

Martijn serveert de voorgerechten op hip bloemenservies met versierd bestek. De vitello tonnato smaakt licht en verfijnd door de combinatie van kalfsmuis en tonijncrème. De Burrata Caprese is ook favoriet, met zoet smakende gekonfijte tomaat als prettige starter. Bij het aansnijden van de burrata stroomt de stracciatella naar buiten, een teken van verse producten. Beide voorgerechten smaken goed en de presentatie maakt het compleet.

Na de voorgerechten komt de pasta gamberi, een must bij een proeverij. De pasta is goed gevuld met gamba’s en de pittige knoflook vult de zachte smaken perfect aan. Terwijl we wachten op de volgende gang, valt op hoe druk het is. Martijn vertelt dat er veel aanloop is van het station en dat reserveren aan te raden is als je zeker wilt zijn van een plekje. Een groepje borrelaars zorgt voor een gezellige sfeer in de trattoria, wat de Italiaanse ambiance versterkt.

Martijn serveert vervolgens de pinsa, een variant van pizza door de bereiding van het deeg. De dunne bodem en goed belegde pinsa zijn echte smaakmakers. We proeven de San Daniele met tomaat, buffelmozzarella, prosciutto en parmigiano. Elke woensdag is het pizzadag bij Trattoria Perron met pizza’s vanaf €13,50.

Wij sluiten af met panna cotta met verse aardbeien en tiramisu in een weckpotje, uiteraard met een goede kop koffie en een espresso. Positief verrast door deze leuke trattoria, raden we een bezoek aan Trattoria Perron zeker aan. Of je nu snel een doosje cannoli haalt voor je treinreis, geniet van een vluchtige pinsa voor je de stad in gaat, of met je gezin van een avondje uit, Trattoria Perron is een centrale locatie buiten het drukke centrum van Breda. Gelegen aan de Willemsstraat aan de voet van het Valkenberg, is het zeker een bezoekje waard.