WINTERSE HIGH WINE & BEER BIJ WINTERBAAI

Het najaar is aangebroken en dat betekend dat je weer kunt genieten in een van de mooie plekjes op het knusse BAAI aan de singel in Breda. Op een sneeuwende winterdag komen we aan bij BAAI voor een high wine en een high beer. We nemen plaats in een van de kassen buiten aan het water waar je super gezellig kunt zitten met zijn tweetjes of met grotere groepen.

De kassen zijn heerlijk huiselijk ingericht met lekkere fauteuils en heerlijke banken om in neer te ploffen tijdens je borrel of diner. Natuurlijk mogen de dekentjes en warme heter niet ontbreken bij deze koude dag dus nemen we plaats vlak bij de verwarming. Lekker knus wachten we op ons eerste drankje.

Ondertussen zetten we al wat sfeervolle kerstmuziek op. Het leuke is dat je uit eten bent maar je toch romantisch met zijn tweeën aan een tafeltje zit in je eigen ruimte. Onze eerste drankje bestaat uit een Spaanse cava en een BAAI Bier; een eigen gebrouwen bier dat wordt gebrouwen bij STRND in Breda. Dit ambachtelijke Bredase bier is een bovengistend biertje wat inhoud dat er in tegenstelling tot pilsener het BAAI biertje een vollere smaak krijgt maar wel mooi blond blijft.


Ons eerste gerecht is een krokante toast met truffel tapenade en krokant gebakken cantharel met Parmezaanse kaas. Een lekker begin van de avond en een luchtig eerste gerecht die samen met onze drankjes goed bevalt.m We hebben genoten van onze eerste gang en na het opdrinken van onze drankjes genieten we nog even van de muziek en het uitzicht voor de tweede gang wordt uitgeserveerd.


Ons tweede biertje van de high beer is een Grimberen Dubbel. Aan dit biertje wordt meer mout en graan toegevoegd waardoor het bier een lekkere zoete smaak krijgt. Het tweede wijntje van de avond is een mooie witte sauvignon. De sauvignon is een frisse witte wijn die mooi samen gaat met de burrata op gegrilde groenten met een jasje van Parmaham. De zachte en romige smaak van de burrata gaat heerlijk samen met de zoute Parmaham en past bovendien ook goed bij de drankjes. 

Het samen dineren in een van de kassen bij BAAI is een echt gezellig tafereel. Samen genieten we van onze gerechten met een klein houten tafeltje in ons midden. Zo zitten we samen knus te genieten van al het lekkers dat we geserveerd krijgen!

Het laatste wijntje van onze avond is een rode Riscal wijn. De tempranillo druif die gebruikt wordt in deze wijn maakt een lekker smaakvol wijntje met een fruitige afdronk. Hiernaast krijgen we een biertje met een karakter geserveerd namelijk de Grolsch Tripel. Een biertje die onder de naam van Grolsch niet snel bedacht wordt. In het brouwproces van het biertje wordt 3x de normale hoeveelheid hop toegevoegd voor de kenmerkende, bittere smaak van de Tripel. Dit maakt dat de Grolsch Tripel een lekker kruidig biertje is met een klein zoetje.

Het volgende gerecht past dan ook goed bij onze wijn en bier. Het gerecht is dan ook een stoofpotje met brood om te samen te delen. Het potje ‘stooft’ nog terwijl de deksel er af wordt gehaald door de vriendelijke bediening. Het zachte vlees en de lekkere kruiden maken het winterse tafereel af maken het delen van het gerecht super gezellig.

Het knusse gevoel is bij BAAI in de winter toch wel echt een unieke spot in Breda. Hier wil je zeker eens langs gaan met vrienden en familie. Of wie weet wel met een gezellige date!