Sunday Dinch: live DJ bij Ingenhousz Breda – wie verras jij met een 5 gangen menu?

Bij binnenkomst in het voormalige schoolgebouw valt ons oog meteen op de stijlvolle inrichting. Warme kleuren, boeketten bloemen, mooie fotoschilderijen en een strak en gezellig interieur. Momenteel huisvest hier naast het restaurant, een hotel met 70 kamers en er is een ruimte voor allerlei evenementen. Door de beat van de 90’s muziek worden we naar het restaurant Ingenhousz getrokken. De DJ draait live heerlijke muziek.

 

We worden erg gastvrij ontvangen in het restaurant. De gastvrouw legt ons uit dat er elke zondag een 5-gangen verrassingslunch wordt geserveerd. Het arrangement, wat bestaat uit een 5-gangen lunch, is inclusief een welkomstdrankje. De menukaart wordt een keer per 2 weken aangepast. Er komen veel vaste gasten maar ook nieuwe gasten die dan kunnen genieten van een wisselend aanbod. 

Vanmiddag laten wij ons dus verrassen. Wij starten met een welkomstcocktail; een blend van Amaretto, limoensap, Spa rood en verse munt. Een cocktail die wij nog niet eerder hebben geproefd. Hij valt bij ons goed in de smaak. Al nippend aan dit drankje krijgen wij een amuse geserveerd van rode biet met romige geitenkaas. De smaken versterken elkaar erg goed en dit beloofd veel goeds voor de komende gerechten. 

Het voorgerecht is een plaatje op zich. Een tartaar van Dorade Royal, vergezeld met Hollandse garnalen, een gebakken langoustine en een dressing van karnemelk met groene kruiden. De jalapeno geeft dat beetje “pit” en doet de smaakpapillen tintelen. De mooie opgebouwde roze en groene presentatie op ons bordje is een lust voor het oog. Daarnaast is het ook nog een heerlijke en mooie samenstelling van verschillende smaakcombinaties. 

Het tweede voorgerechtje wordt geserveerd. De verrassing betreft een oosterse steak tartaar met een crème van sambai met een dressing van groene kruidenolie. Na de eerste hap zijn wij het eens, dit gerecht is een pittige sensatie en niet overheersend. Het smelt op je tong en het krokantje van sesam complementeert het gerecht. Deze steak tartaar is qua smaak beleving erg goed. Lang geleden dat wij zulke lekkere steak tartaar hebben gegeten. 

Een combi van rog vleugel, opperdoes, asperges met een saffraan rouille is het derde gerecht. De smaken zijn goed en mellow. Een mooie smaak intermezzo tussen de verschillende gerechten. De eerste asperges van het jaar waar wij erg blij van worden. 

De main course is een malse entrecote met een sausje van sjalotjes, deze wordt vergezeld door een doperwten crème met verse kruiden en tuinbonen. De crème met de verse kruiden is een heerlijke smaak explosie in de mond. De gefrituurde kruidige en krokante polenta is lekker en verrassend van smaak. Een mooi en volledig gerecht. Ondertussen halen wij herinneringen op, de DJ draait vanachter zijn booth up tempo nummers met een fijne vibe. 

Deze Sunday dinch sluiten wij af met een dessert, er is keuze uit een zoet dessert of een kaasplankje. Onze voorkeur gaat uit naar zoet wat beloont wordt met een tijgersoes, gevuld met hangop van limoen en ijs van rabarber. De presentatie is een plaatje. De smaken combinatie van fris, fruitig en romig van framboos, limoen, rabarber en hangop zijn een heerlijke afsluiting van onze middag bij Ingenhousz. 

Onze culinaire ontdekkingstocht sluiten wij met koffie en een bonbon af. Wij hebben genoten van een heerlijke middag in een relaxte omgeving. Wij komen zeker terug naar dit restaurant en dan blijven wij overnachten in een van de hotelkamers. Vanuit de locatie is het slechts 15 minuten wandelen naar het centrum van Breda. Ingenhousz is wat ons betreft een aanrader. Heerlijk en kwalitatief goed eten, een goede gastvrouw met kennis van zaken en heerlijke muziek.