Foodblog: Zuyd voor Thuys

Nu de restaurants de komende tijd nog gesloten zijn, moeten we het thuis maar extra gezellig maken. En hoe doe je dat beter dan met een heerlijk take away menu? Vanavond genieten wij van het Zuyd voor Thuys-menu van Restaurant Zuyd. Het menu belooft veel goeds, dus wij zijn erg benieuwd! Gaan de gerechten net zo goed smaken als in dit fijne restaurant aan de Ginnekenweg? 

Eind van de middag halen we ons Thuys menu op bij het restaurant. Wendy wacht ons vrolijk op en na even gezellig gekletst te hebben zijn wij er klaar voor. Op naar huis om te kijken of we de borden net zo mooi kunnen maken als chef Stefan!

Vanavond proeven we het complete menu en om het af te maken ook nog een dessert. Het complete menu bestaat uit Zuydkroepoek, brood, een voorgerecht, een tussengerecht een hoofdgerecht én friandises. Optioneel kan je hier nog een dessert aan toevoegen. We starten ons diner met de Zuydkroepoek met daarbij pompoendip. Heerlijk! 

Dan begint het echt: het gereed maken van onze eerste gang, het voorgerecht. Het voorgerecht wordt koud geserveerd, dus veel tijd zijn we er niet aan kwijt. We duiken de keuken in en proberen het bord zo mooi mogelijk op te maken. Het oog wil natuurlijk ook wat! 

Het gerecht valt meteen goed in de smaak. Wat een mooie combinatie van steaktartaar met de biet en de vadouvan. Iets wat je zelf niet snel bedenkt, maar een echte aanrader! Het gerecht is daarnaast afgemaakt met feta, gedroogde eidooier, zonnebloempitjes en verschillende kruiden. 

Iets wat niet te missen is in deze tijd van het jaar is naar onze mening toch wel snert. Het tussengerecht bestaat dan ook uit spliterwtensoep. Héérlijk met de truffelroom en de crunch van roggebrood en aardappel. Dit gerecht tilt snert echt naar een hoger niveau, op deze manier hebben we het nog nooit geproefd!

We besluiten om een korte pauze in te lassen, voordat we doorgaan naar het hoofdgerecht. Aan tafel lezen we alvast de beschrijving door voor de volgende gang: Dorade & Rendang. De instructies van de chef zijn super duidelijk, waardoor zowel de bereiding als het opmaken van de borden goed lukt. Leuk om zelf nog een laatste hand te leggen aan de gerechten!

Dit gerecht valt meteen in de smaak. Van tevoren waren we erg benieuwd naar de combinatie van dorade met rendang, maar dit is niet normaal! Niet alleen de smaken gaan perfect samen, maar ook de texturen. Het Aziatische tintje zorgt voor de finishing touch. 

De foto's van de gerechten van Restaurant Zuyd hadden we natuurlijk al bekeken op hun Facebook- en Instagram-pagina. Het dessert is een waar kunstwerkje! Dat moet en zou ons ook lukken. En jawel, we mogen er trots op zijn! Zonde om aan te breken, maar na de eerste hap hebben we hier meteen al geen spijt meer van. Wat. Is. Dit. Lekker! 

Mooi op smaak, lekkere kruiden en een super lekkere combinatie tussen zoet en een klein zuurtje van de passievrucht. Dit gerecht laat heel mooi zien dat pompoen ook hartstikke goed in een nagerecht verwerkt kan worden.

We sluiten af met de friandise, wat bij dit menu een prachtig mini-dessert is voor 2 personen. Het bestaat uit smaken van banaan, karamel, chocolade en yuzu. Ondanks dat we al redelijk verzadigd zijn na de voorgaande 4 gangen, kunnen we dit niet laten staan. Een prachtige afsluiter!

Wij blikken terug op een enórm geslaagde avond! De smaken zijn inderdaad hetzelfde; super vers en heerlijke combinaties. Maar toch hebben we de gastvrijheid van Wendy en Stefan gemist. We hopen dat ze ons snel weer in hun restaurant mogen ontvangen!