Foodblog: sushi boot, stone plates en cocktails bij Yu & Me Asian Food Club

Wij besloten een kijkje te nemen bij Yu & Me, dit trendy restaurant ligt aan de haven in Breda. We kijken uit naar een avond vol sfeer en natuurlijk overheerlijke verse sushi!

Om de avond te beginnen ontvangen we bij binnenkomst een glaasje prosecco met daarbij een feestelijk Halloween shotje in de kleuren rood en blauw. Ons diner bij de Asian food club van Breda is begonnen...

We starten met de bekende sushi boot; een geweldige presentatie van geselecteerde sushi naar keuze, die een schat aan smaken met zich meedroeg! We worden verrast door de diversiteit van sushi, waaronder de beroemde unagi roll met zijn zalige combinatie van paling en avocado, evenals de knapperige verrassing van de crispy chicken rol. 


Wat dit restaurant speciaal maakt, is het gebruiksgemak van de menukaart op je smartphone, waarmee je moeiteloos verschillende gerechten en sushi kunt bestellen. Tijdens onze culinaire reis maken we ruimte voor verrukkelijke cocktails, zoals de verfijnde espresso martini en de wel bekende pornstar martini. Mocht je opzoek zijn naar jouw favoriete cocktail kun je deze zeker vinden op deze uitgebreide kaart.

Als hoofdgerecht komt de hot stone plate! Je eten wordt geserveerd op een hete plaat, vergelijkbaar met een tepanyaki plaat. Hierbij kun je de keuze maken uit salade, friet of rijst ‘on the side’. We genoten van de ossenhaaspuntjes in teriyaki saus, die perfect medium gebakken en mals waren. De hot stone plate zorgde ervoor dat het vlees warm en smaakvol bleef. Het gerecht ‘siste’ nog op de warme plaat terwijl het geserveerd werd. Heerlijk vers uit de keuken dus! 

Daarnaast genoten we van een licht pittige ramen met krokante kip. De verse groente in combinatie met de ramen zijn heerlijk en de gekruide kip is een ware toevoeging. 


Tussen deze gerechten door besloten we om als tussengang te genieten van de smaakvolle strawberry mojito. Onze gezellige avond ging verder en we lieten ons adviseren voor een passende cocktail bij het dessert. De strawberry rose tequila bleek een unieke traktatie die je nergens anders in Breda kunt vinden. De smaak was als een heerlijke milkshake met een verrukkelijke hint van alcohol en de presentatie met een viooltje als finishing touch. Dit is zeker een aanrader voor de liefhebbers van zoete drankjes.

Voor het dessert kiezen we 2 verfrissende smaken mochi; mango en groene thee. Deze kleine traktaties boden een perfecte balans tussen frisheid en zoetheid. Daarnaast genoten we van een mooi opgemaakte sundae, een heerlijke ijscoupe met vanille-, aardbeien- en mango-ijs, overgoten met romige slagroom en een weelderige chocoladesaus.

Wij hebben genoten van ons heerlijk diner. Wanneer ga jij hier genieten van een sushi boot?