foodblog Tortillas : Mexicaans genieten bij Tortilla's

Al ruim 15 jaar vind je Tortillas, een sfeervol Mexicaans restaurant, aan de Grote Markt in Breda. Vanavond zijn onze foodies uitgenodigd voor een 3-gangen diner. Lees je met hen mee tijdens de culinaire reis door Mexico?!

Het is woensdagavond en het sneeuwt in Breda, maar zodra we binnenlopen bij Tortillas voelt het alsof we een knus restaurant zijn binnengelopen aan de Caribische kustlijn van Mexico. Met de vele sombrero's, de tequila, pakkende quotes op de muren en diverse culturele decoraties waan je je bij Tortillas echt even in de warme Latijns-Amerikaanse sferen. 

Deze avond wordt op aanraden van het gastvrije personeel afgetrapt met een overheerlijke ‘Tapas variadas": een luxe borrelplank voor twee personen gevuld met diverse Mexicaanse tapas. Om je vingers bij af te likken! Het gehakt op de portie nacho's is zowel zoet als kruidig wat voor een hele smaakexplosie zorgt. De quesadillas zijn spicy vanwege de toegevoegde jalapeno pepers, maar er wordt ook gedacht aan het afblussen van deze spice met neutraliserende komkommer. Én waar het personeel van Tortillas trots op is, betreft de homemade aioli! Kortom een heerlijke start van dit diner!

Eigenaar Erik vertelt vol trots dat hij al enkele keren naar Mexico is gegaan om te genieten van al het moois wat dit land te bieden heeft, maar ook zeker inspiratie op te doen voor de gerechten van Tortillas. Zo krijgen we de fajitas als hoofdgerecht aangeraden: één met pulled chicken en één met malse runderhaas. Beiden worden geserveerd op een hete bakplaat met gebakken ui en paprika. Daarnaast een Mexicaanse salade, rijst, warme tortillas, knoflooksaus en chipotle BBQ-saus. Het is de bedoeling dat deze fajita's zelf gevuld worden met deze verschillende ingredienten, precies zoals ze dat in Mexico ook vaak met eten doen: vullen met de hand! Onder het genot van een zelfgemaakte sangria genieten we van onze hoofdgerechten.

De Mexicaanse muziek op de achtergrond laat ons wegdromen en ook wij hebben het gevoel vanavond even op vakantie te zijn! We sluiten ons feestelijk diner af met churros en een chocolate delight. De churros zijn een heerlijke verwennerij voor de zoetekauw onder ons met kaneelsuiker, een bolletje vanille roomijs, chocoladesaus en slagroom. Ook de choclate delight, een flinke coupe heerlijke zelfgemaakte chocolademousse met slagroom, is een hardloper van Tortillas. Zorg er dus voor dat je nog ruimte over houdt voor een dessert, want hoe onmisbaar een dessert ook is: vullend zijn ze zeker!

Naast een heerlijke dinerkaart met voor ieder wat wils heeft Tortillas ook een lunchkaart in het weekend. Daarnaast bezorgt Tortillas ook thuis om het vakantiegevoel in huis te halen, maar onze tip: neem vooral plaats in het gezellige restaurant, geniet en waan je voor één avond even heerlijk in Mexico! Tortillas, Hasta Luego! Reserveer hier jouw tafel.