Foodblog: The Loffly Chef Kookstudio & Broeders Gezondheidswinkel

Midden in Oosterhout vind je al 83 jaar Broeders Gezondheidswinkel, waar je terecht kunt voor 100% biologische producten. Een concept dat de afgelopen jaren is uitgebreid met een eigen versafdeling, supplementen, natuurlijke cosmetica, webshop én een eigen kookstudio. Marion Pluimes van de Loffly Chef maakt daar tegenwoordig verse, biologische en vegetarische producten klaar voor in de winkel. Een geweldige toevoeging aan het totaalconcept van het familiebedrijf Broeders, én een aanwinst voor mensen die meer willen weten over de biologische keuken. 

Biologisch, vegetarisch en/of veganistisch koken. Waar begin je? The Loffly Chef heeft ruim 15 jaar ervaring in deze voedingsindustrie en neemt je maar al te graag mee in de wereld van bewust eten. Marion: “Ik vind het belangrijk om pure gerechten te koken, waarbij je aan je voedingswaarden komt én waarvan je ook nog blij bent dat je het hebt gegeten.’’ Bij Broeders Gezondheidswinkel liggen haar verse producten nu ook in de schappen, maar om kennis te maken met de biologische keuken is een kookworkshop of ladies & men night met The Loffly Chef in Oosterhout een ideale én leuke manier!

Wat je onder andere kunt verwachten van The Loffly Chef? Of je nu met vrienden, familie of collega’s een uniek uitje wilt boeken, The Loffly Chef heeft onwijs veel kennis en ervaring in huis voor een heerlijke middag of avond. Daarbij is de kookstudio in Broeders Gezondheidswinkel een inspirerende plek om samen aan de slag te gaan in de keuken. Wil je producten mee naar huis nemen? Neem dan een kijkje in de winkel en haal meteen je verse maaltijden voor de volgende dag in huis. Maar eerst: wat kun je zoal verwachten van The Loffly Chef? Wij mochten even proeven!

Een knolserderij soepje met gehakte hazelnoten, korianderzaadjes en een schijfje sinaasappel om je soep mee op te spicen. Waarom sinaasappel? Daar is over nagedacht. De korianderzaadjes geven een lichte sinaasappelachtige smaak af, waardoor je zelf de intensiteit kunt bepalen. Heerlijk!

Vervolgens werden we verwend met een zelfgemaakte flatbread, met daarin verse falafel balletjes, gemasseerde rode uit met zout en azijn en een sausje van tahin en groene kruiden. Pure ingrediënten, pure smaken. Dat betekent: extra genieten voor al je zintuigen.


Hierna volgde een burgertje met rode linzen, mung bonen, wortel, ui en specerijen. Een veganistisch knoflooksausje erbij om lekker in te dippen, en smullen maar! Je kunt de burgertjes uit de supermarkt wel vergeten, want hierna wil je niks anders meer! Gelukkig kun je deze verse burgers ook in de Broeders Gezondheidswinkel vinden en thuis lekker opbakken (dikke tip!).

Als laatste mochten we proeven van een vegetarische cassoulet met bleekselderij, knoflook, wortel, ui, witte wijn, witte bonen en tofu (en als je de kaas weglaat, is het ook nog eens vegan). Slechts een greep uit de heerlijke gerechten die The Loffly Chef kan maken én jou kan leren maken. Wij werden hier als alleseters heel blij van en genoten volop van de smaaksensaties.

Tips van The Loffly Chef en Broeders Gezondheidswinkel: Vind je het lastig, ietwat prijzig of weet je niet wat er op de markt is qua biologische voeding? We kregen een aantal handige tips mee om toch meer gezonde voeding te eten:

• Hoe meer ingrediënten op een etiket, hoe minder gezond het vaak is. Want hoe puurder, hoe minder ingrediënten je nodig hebt.
• Eet mee met het seizoen, die producten zijn nog verser en op dat moment goedkoper. Goed voor jezelf én voor je portemonnee.
• Kijk goed naar acties, bijvoorbeeld op de pilaren bij Broeders Gezondheidswinkel. Er is altijd iets in de aanbieding, wat een ideale kans is om eens iets anders te proberen.

Als kers op de taart kregen we tips mee om zelf gezonde gerechten te bereiden. Marion deelde een handig overzicht met daarin de belangrijkste elementen. Wil je die ook? Ga dan eens langs bij The Loffly Chef Kookstudio in het centrum van Oosterhout en kijk direct welke nieuwe producten er in de schappen liggen. Want het assortiment van The Loffly Chef blijf elke week uitbreiden! 

Wil je graag een kookworkshop boeken of meedoen aan de ladies & men night? Vraag bij Broeders Gezondheidswinkel of The Loffly Chef naar de mogelijkheden. Hiernaast biedt de The Loffly Chef ook opleidingen, cursussen en workshops onder de naam “De Groene Kookacademie’’, om je mee te nemen in de wereld van gezonde voeding. Liever Marion inhuren of op zoek naar een gezonde catering? Ook dan kun je bij The Loffly Chef terecht.