Foodblog: Op hotel met Barlucca

In verband met de verbouwing is restaurant Barlucca van 29 januari tot en met 2 maart als pop-up restaurant te vinden bij Hotel Keyser.  Een tijdelijke plek maar net zo doordrenkt van romantiek en authentieke Italiaanse culinaire genoegens. Onze foodies zijn uitgenodigd voor een diner en nemen je graag mee.

De culinaire reis door Italië start met het iconische Aperitief Barlucca, een magisch drankje van zelfgemaakte limoncello, bruisende prosecco, vers geperste citroen en een vleugje munt. De eerste slok brengt je meteen naar de zonovergoten straten van Italië! Vervolgens wordt de Antipasti voor twee geserveerd: een kleurrijk palet van ingelegde groenten, waaronder champignons gemarineerd in rode wijn, en een selectie van verrukkelijke vleeswaren. Een perfect voorgerecht van een avond vol smaak. 

De culinaire ontdekkingsreis vervolgt met de magische Pappardelle met Toscaanse runderstoof op aanraden van onze gastvrouw Myrthe. In dit hoofdgerecht ontmoet huisgemaakte, brede lintpasta een rijke en kruidige runderstoof vergezeld door grove groenten, tomaten en de geur van rozemarijn. Een betoverend gerecht dat niet alleen de honger stilt, maar ook de zintuigen streelt met zijn harmonie van smaken en aroma's!

Het andere hoofdgerecht is een mooie Schelvis met vongole. De perfect gegaarde vis wordt geserveerd met knapperige courgette,  paprika en olijven. Hierbij wordt een bijpassende chardonnay geserveerd die de smaken van dit gerecht ten goede versterkt.


En dan, als een hemelse afsluiting, de Tiramisu. Een moment van zoete extase met elke lepel van deze huisgemaakte lekkernij: een waar eerbetoon aan de Italiaanse culinaire kunst.

De lente brengt vernieuwing met zich mee: Barlucca wordt momenteel flink verbouwd. Het restaurant, zowel keuken als interieur, wordt nieuw leven ingeblazen en opent zijn deuren weer in maart.  

Ciao!