Foodblog: maandmenu bij De Dillenburg.

Vanavond zijn we uitgenodigd voor een heerlijke avond bij De Dillenburg. Hier mogen we genieten van het maandelijks wisselende proeverij menu met bijpassend wijnarrangement! 


De Dillenburg is een stijlvol ingericht restaurant in het Ginneken. We nemen plaats op de gezellige bank en starten de avond met een heerlijke frisse huisgemaakte Limonsecco met munt. Limonsecco is een combinatie van limoncello en prosecco; licht in alcohol percentage, lekker fruitig en met een klein zoetje.
 Het is ook mogelijk dit drankje zonder alcohol te drinken, deze wordt geserveerd met ananas. Dit drankje is écht een frisse start van het diner. Hierbij wordt  brood met olie, boter en zout geserveerd. 

Als amuse beginnen we met een macaron van rode biet en een créme van kippenlever paté. Daarbij een gel van rode bieten crème en Aceto gelei, een plaatje om te zien. De zoete rode biet samen met de zoute kippenlever paté is een verrassend lekkere combinatie.

De Dillenburg kiest alle wijnen zorgvuldig uit voor dit menu. Bij de eerste gang een Chardonnay Maison Tubes, een wijn met diepgang door zijn rijping. We zijn verrast door de  zeebaars tartaar met quinoa salade, pompoen panna cotta, gepofte quinoa en geitenkaas crème. De zeebaars is zacht van smaak, dit in combinatie met de gepofte quinoa complimenteert het gerecht uitstekend en schud je smaakpupillen wakker. Echt een smaak explosie!

Voor de tweede gang worden we verrast met een garnalen dumpling. Een leuke verrassing bij dit gerecht is hoe de dashi wordt geserveerd. De dashi wordt geschonken uit een theepot. Dit geeft het gerecht een unieke beleving. Dashi is een Japanse bouillon, gemaakt van flinterdunne gedroogde tonijn. Een heerlijke bouillon samen met de baby paksoi en taugé, geven het gerecht een bijzonder verrassende smaak. Zo ook de Tokyo high gel, een gel met veel kruiden en soja. Al deze smaken bij elkaar, geeft het gerecht een unieke smaaksensatie.

Als derde gang een heerlijk kalfs duo met paddenstoelen gnocchi en paddenstoelen duxelle. De paddestoelen zijn gestoofd en fijn gehakt, samen met uitjes en een sjalot. Daarbij komt gebakken aardpeer, mousseline en spruitjes,  samen met een rode wijn saus die vol is van smaak. Hierbij serveren ze een rode wijn; Les Bertholets, de volle smaak van de wijn, met zijn hoog vet gehalte, smaken van bosbessen en kaneel geeft aan het gerecht een robuuste toevoeging.

Na een gezellige avond met heerlijk verrassend eten komen we aan bij het dessert. De sorbet van chocolade! Een chocolade taartje met bonbon vulling, schuimpje van werther's en krokante kletskop van Haagse hopjes. Bij het dessert worden twee heerlijke glazen dessert wijn meegebracht. Niet alleen heerlijk, maar ook een prachtige naam: de Dona Dolca Moscatel uit Spanje. Deze wijn heeft aroma's van honing, bloemen, citrus en noten. Een goede balans tussen frisheid en volheid.

Wij hebben genoten van dit verrassende menu. Wanneer ga jij naar De Dillenburg?
Klik hier om een tafel te reserveren of bel naar 076-3031919.