Luxe pannenkoeken bij Frittella het Regiment

Pannenkoekenhuis Frittella ‘Het Regiment’ bevindt zich midden in het centrum van Etten-Leur. Het karakteristieke restaurant biedt plek aan ruim 70 gasten. Aangrenzend bevindt zich een grote afgesloten binnentuin waar ook ruim 50 tot 75 gasten kunnen verblijven. Wij zijn uitgenodigd om een aantal speciale pannenkoeken te proberen. 

We worden verwelkomd op een prachtige zomeravond en hebben de keuze om binnen of buiten plaats te nemen. We kiezen ervoor om in de sfeervolle binnentuin te zitten en genieten nog van de laatste zonnestralen terwijl serveester Michelle ons twee heerlijke Leffe Blond 0.0 komt brengen.


We bladeren door de menukaart en aan keuze ontbreekt het niet. Tientallen varianten van zoete, hartige, speciale pannenkoeken en meer sieren de menukaart. Tevens wordt op de eerste pagina vermeld dat ze, net als bij hun andere vestigingen, werken met voornamelijk  ‘bijzondere’ medewerkers welke afkomstig zijn uit verschillende groepen van de samenleving. Dit verschilt van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt tot medewerkers met een beperking. Super mooi initiatief! 


Als Michelle de bestelling komt opnemen, vragen we haar om advies. Vol enthousiasme onderbouwt ze haar favorieten en dus hoeven wij niet meer te twijfelen: het wordt de pannenkoek Picasso, rijkelijk belegd met een variatie van vers fruit en de pannenkoek Annick, belegd met pesto, mozzarella en zongedroogde tomaten. Maar voordat we hier aan starten beginnen we met een broodplank met aioli en kruidenboter. Het brood is nog heerlijk warm en ruim voldoende voor ons tweeën. Samen met de smeersels is het een goede start voor alles wat nog komen gaat.

Dan worden onze Hoegaarden Wit 0.0 en de pannenkoeken, zoals hierboven benoemd, geserveerd. Beiden zijn ze een feest voor het oog en ruiken heerlijk. De pannenkoek Annick heeft een heerlijke combinatie van smaken. De pesto voegt een frisse, kruidige smaak toe terwijl de zongedroogde tomaten een zoete en lekkere intense smaak toevoegen. De mozzarella zorgt voor een zachte structuur die perfect samengaat met de pannenkoek. Samen is het een lekkere combinatie die zowel hartig als een beetje zoet is.

De pannenkoek Picasso doet zijn naam eer aan, het biedt een net zo rijke variatie van kleur en textuur als de werken van Pablo Picasso zelf. Het is een heerlijk zoete en verfrissende pannenkoek die perfect is voor deze warme zomeravond. Uiteraard schenken we er lekker wat stroop overheen voor een extra laag aan zoetigheid en om thuis te kunnen vertellen dat we hebben bijgedragen aan een echte Picasso.

Alsof we nog niet genoeg verwend zijn, besluiten we ook nog even op de dessertkaart te kijken. Ook hier is genoeg keuze en na even twijfelen bestellen we het Aardbeiensorbet en het Bastognesorbet. Beiden lenen ze zich perfect voor een zomerse dag als deze. Ze worden chique geserveerd in een glas en smaken heerlijk waardoor wij onze avond perfect afsluiten.

We hebben heerlijk genoten. Houd jij ook zo van heerlijke pannenkoeken? Dan moet je bij Frittella in het Regiment zijn, ze hebben iedere dinsdag en woensdag de Hollandse Pannenkoeken actie, je kan dan voor €7,50 een heerlijke Hollandse pannenkoek komen eten! Reserveer hier jouw tafel.