Foodblog: proeverij van Kaasgenoten

Bij Kaasgenoten in Etten-Leur kun je niet alleen terecht voor heerlijke kazen, noten en andere delicatessen maar ook voor een goede kop koffie en een belegd broodje staat Kaasgenoten voor je klaar. In de winkel vind je een groot assortiment met Hollandse, buitenlandse en seizoensgebonden kazen. Wij namen een kijkje in deze prachtige winkel, en één ding is zeker: voor je het weet ga je met een tas vol verschillende kazen naar huis! 

Het is vrijdag en dat betekent: bijna weekend! Voordat het weekend wordt gestart met een vrijdagmiddag borrel rijden we richting Kaasgenoten in Etten-Leur. Want eerlijk is eerlijk, een wijntje smaakt toch nog beter in combinatie met een goed stukje kaas? En voor een goed stukje kaas ben je bij Kaasgenoten aan het juiste adres. Het team staat voor je klaar met goede adviezen, nemen alle tijd en aandacht voor je en vertellen je graag wat de hun favorieten zijn.

Bij aankomst worden we vriendelijk ontvangen door Colin, de eigenaar van Kaasgenoten. De koffie staat al klaar en Colin vertelt ons enthousiast over zijn winkel. Naast een uitgebreid assortiment aan kazen kun je hier namelijk ook terecht voor noten, worst, chocolade, wijn, bier en cadeaupakketten. Stel je graag zelf een pakketje samen? Ook dat is mogelijk!

Colin vertelt dat samenwerken centraal staat bij Kaasgenoten. De samenwerking komt zowel binnen het personeel als in het assortiment terug. Het assortiment is namelijk met zorg samengesteld door samenwerkingen met lokale ondernemers en leveranciers, ook wel Kaasvennoten genoemd. Deze mix van kaasvennoten zorgt voor een uniek aanvulling op het assortiment van kazen, zoals een aantal lokale honingproducten en ambachtelijke chocolade van Fijn.

Maar het blijft niet enkel bij dit unieke assortiment van kaas en lekkernijen. De winkel beschikt namelijk ook over een horeca deel waar je kop koffie en een belegd broodje (met uiteraard een van de kazen uit het assortiment) kan krijgen. Voor de winkel tref je een terras, waar je ook nog eens in het zonnetje kan zitten. Heerlijk! Daarnaast organiseren ze regelmatig proeverijen, zowel in de winkel zelf als bij evenementen.

Het horeca-gedeelte brengt een gezellige en gemoedelijke sfeer met zich mee. Klanten stoppen hier niet alleen voor de kaas, ook op het terras wordt regelmatig plaats genomen voor een kop koffie en een broodje. Bij Kaasgenoten staat de klant centraal en dat merk je. Op het terras groet Colin voorbijgangers vriendelijk en in de winkel wordt elke klant met aandacht geholpen. Ook voor ons wordt de tijd genomen en we proeven een uitgebreid aantal kazen. Zie dan nog maar eens te kiezen tussen al die kazen… een walhalla voor kaasliefhebbers!

Goed om te weten als je inmiddels trek hebben gekregen in een stukje kaas: de winkel is elke dag geopend en is gevestigd in het centrum van Etten-Leur. Er zijn volop parkeerplaatsen aanwezig mocht je met de auto komen. Niet in de gelegenheid om naar de winkel toe te komen? Je kan zelfs online bij ze terecht op hun website.