Foodblog: dineren bij Vrienden van Jaap

Vanavond zijn we uitgenodigd bij de Vrienden van Jaap. Dit gezellige (eet)café opende vorig jaar haar deuren aan de Veemarkstraat. Je kunt hier terecht voor een lekkere lunch, een gezellige borrel maar vanaf nu ook voor een goede avondmaaltijd.


Bij aankomst worden we vriendelijk ontvangen door Jaap en Linda. Het is meteen gezellig en de sfeer is gemoedelijk. We kiezen een tafeltje uit en bestellen een drankje, waarbij we meteen een lekker bakje nootjes geserveerd krijgen.

We nemen een kijkje op de kaart en besluiten om ons te laten verrassen vanavond. Daar kunnen Linda en Jaap wel mee uit de voeten. Zij laten ons eerst twee gerechten van de lunchkaart proeven. Leuk dat je dit de hele dag door kunt bestellen!

Niet veel later wordt ons een klassiek broodje bal geserveerd en mogen we genieten van een heerlijk potje stoofvlees, ook deze wordt geserveerd met brood. De gehaktbal is perfect op smaak en ligt in een lekkere jus.


Het stoofvlees is zoals stoofvlees hoort te zijn, zacht van smaak en perfect gekruid, een heerlijk gerecht voor deze herfstachtige avond. En bij dit heerlijke stoofvlees mag een bockbiertje natuurlijk niet ontbreken! 

Naast de lunchgerechten serveren ze tegenwoordig ook verschillende warme gerechten. Denk hierbij aan tomatensoep, een kipsaté, stoofvlees of een heerlijke pie. Wij proeven vanavond de vegan curry pie met linzen en de beef rendang pie. De beef rendang pie staat op de kaart als de tip van Jaap en wij begrijpen wel waarom. De pie van bladerdeeg heeft een heerlijke zachte vulling van goed gegaard vlees, sperziebonen en rendang kruiden. Heerlijk!

Daarnaast proeven we de vegan curry pie met linzen. Ook deze pie is heerlijk op smaak gebracht en heeft zoals de naam het al zegt echt de smaak van een curry. Daarbij genieten we van lekkere verse dikke frieten.

We hebben enorm genoten vanavond van het fantastische eten en de gezelligheid. Wat ons betreft is Vrienden van Jaap zeker een aanrader!