Tonijn tataki, Tournedos, cocktails en meer bij Blue Dog

Onze foodies zijn uitgenodigd voor een heerlijk drie gangen diner bij het gezellige restaurant Blue Dog. Bij aanvang kenmerkt het restaurant zich door de grote blauwe hond die voor de deur staat. Lees snel verder om mee te genieten van het diner!

Bij binnenkomst worden wij vriendelijk ontvangen door mede eigenaar Dion, onze gastheer voor vanavond, hij vertelt over het concept van Blue Dog. Dion werkt al 14 jaar in de horeca en bij het openen van Blue Dog wilde hij de “klassieke arbeid” terugbrengen. 


Het restaurant Blue Dog komt overeen met de karaktereigenschappen van een hond: loyaal, speels, gastvrij en van alle markten thuis. ‘Het maakt niet uit wat voor dag je hebt gehad, een hond is altijd blij om je te zien bij thuiskomst’, aldus Dion. 


We starten deze avond met brood met en drie smeersels. Onder het genot van een alcoholvrije gin tonic en een Verdejo nemen we de sfeer in het restaurant in ons op. Het restaurant vult zich met schilderijen van honden en verschillende honden decoraties. De blauwe tinten van Blue Dog weerspiegelen in het raam en karakteriseren het restaurant. 


Bij het voorgerecht is door de eigenaar gekozen voor een tonijn tataki en de welbekende tompouce van brie. De tonijn tataki is rijkelijk gekruid en sierlijk opgemaakt met wakame zeewiersalade en limoen-koriandermayonaise . Een overheerlijk gerecht wat smelt op de tong. De favoriet van vele is de tompouce van brie en kenmerkt zich aan de overvloed van brie, verslavend lekker! De romige brie wordt geserveerd tussen brickdeeg. 

Als hoofdgerecht wordt er een medium gebakken Tournedos geserveerd met frietjes, seizoensgroenten en een zelfgemaakte champignonsaus. Het vlees is precies goed gebakken, de saus smaakt heerlijk en deze flinke portie is perfect voor de grote eter!

Naast de Tournedos genieten we ook van de Heilbot. Dit visgerecht wordt geserveerd met artisjok en chorizo. Dit gerecht onderschijdt zich van andere doordat de spek (die normaal bij dit gerecht word geserveerd) nu vervangen is door chorizo. Een lekkere combinatie voor de witvis liefhebber. 

We kiezen ervoor om een dessert te delen: een witte chocolade cheesecake met aardbeiensaus en een bodem van Bastogne crumbles. Bij dit wordt de Sir Edmond geschonken die rijk gevuld is met aardbeien, dit past perfect bij het dessert!

De avond komt op zijn einde en we hebben ontzettend genoten bij Blue Dog, kwaliteit en herkenbaarheid van de Brabantse horeca maar dan een tikkeltje specialer. In dit fijne restaurant is voor ieder wat wils: lunch, diner of een borrel. Blue Dog is er voor jou! Wanneer kom jij langs?