Foodblog: 3-gangen diner en cocktails bij Barbier

Dit knusse, authentieke en sfeervolle café-restaurant vind je in de Vismarktstraat, vlakbij de haven. Wat het leuke is aan Barbier: zodra je de bar aan de voorkant voorbij bent, waan je je in een mysterieuze ruimte waar je intiem kunt borrelen en dineren. Een plek om de tijd te vergeten en te genieten van de lekkerste cocktails, speciaalbieren en bijpassende gerechten. Wij mochten een kijkje nemen en zijn lang blijven plakken. Hieronder lees je meer...

Cocktails en oesters
Het is woensdagavond en dat betekent: de week doormidden breken. Even er tussenuit om bij te kletsen met goed eten en lekkere drankjes. Bij Barbier kom je in een ongedwongen sfeer terecht en voel je direct de Brabantse gastvrijheid. We nemen plaats aan een tafeltje achterin, waar we beginnen met twee heerlijke signature cocktails: de pornstar martini en de elderflower daquiri. Een zoete en een ietwat frissere cocktail.


Daarbij nemen we een schaaltje oesters met vinaigrette en citroen, wat zorgt voor een mooie balans. Dit smaakt naar meer.

Crab-kaviar & prawns
Vervolgens worden we verrast met twee visgerechten: de crab-kaviar en de prawns. Bij de crab-kaviar komt een heerlijk IPA speciaalbiertje, de Hazy Jane van Brewdog, en bij de prawns een volle, frisse witte wijn, de Chenin Blanc uit Zuid-Afrika. Bij de Barbier weten ze perfect gerechten te matchen met zowel bieren als wijnen. De crab-kaviar wordt geserveerd met pompoen, een bisque van kreeft, crème fraîche gelei, mayonaise van zwarte knoflook, gerookte amandel en een worteldressing. Een zoetje van de pompoen, een krokantje van de bisque en een frisse dressing zorgt voor een unieke balans.

De prawns worden gepresenteerd met artisjok tapenade, rucolapesto, mayonaise van limoen, een saus van witte wijn en gerookte amandel. Een heerlijk, licht voorgerecht en samen met de witte wijn een goede combi.

Meerval en flat iron steak

De hoofdgerechten bestaan uit de catch of the day, wat dit keer meerval is, en een malse flat iron steak, de specialty van de chef. Bij de meerval krijgen we een fris witbiertje, de Blanche De Namur, en bij de iron steak komt een zwoele, krachtige Cabernet uit Italië. Wederom een geslaagde match en leuk om een biertje te proeven bij de vis, in plaats van witte wijn.

Beide gerechten worden geserveerd met de truffelpuree, balsamico, rucolapesto, king boleet en witlof. Voor wie niet weet wat king boleet is: het is een stevige paddenstoel met nootachtige smaak. Voor beiden gerechten een mooie keuze. De vis is heerlijk zacht, romig en met de wittewijn saus een fris hoofdgerecht. De flat iron steak is super mals, zacht in de mond en smaakt erg goed met de Cabernet. De gerechten laten zien dat Barbier meer is dan een bruin café-restaurant. Het is ook een ideale plek om doordeweeks ongedwongen te genieten van goed eten en lekkere drankjes.

Apple pear en chocolate cheesecake
And last but not least: twee heerlijke toetjes. Beide desserts zijn een perfecte keuze voor het herfstachtige weer. Het eerste dessert met appel-peer compote, crème suisse, rose gel, kaneelschuim en kaneelijs heeft iets weg van de smaak van oma’s appeltaart. Do we need to say more? De chocolate cheesecake bestaat uit cheesecake, framboos coulis, rose-framboos gel, crème suisse, witte chocolade ijs en pistache crumble. Vooral met de espresso martino is dit een fantastische keuze.

Bij het apple pear dessert krijgen we een rose port, voor ons een first-timer! Leuk om zo op een woensdagavond te proeven van nieuwe combinaties in deze relaxte en gezellige sfeer. Inmiddels is het tegen elf uur, en zijn we blijkbaar de tijd vergeten. Morgen weer vroeg op, maar het was het allemaal waard! Zien we jou binnenkort ook bij Barbier?