Tags: Uiteten in Breda, restaurants in Breda, Culinair Breda

Foodblog: Villa Nova's 3-gangen menu in de zon

Afgelopen week gingen wij op bezoek bij Brasserie Villa Nova voor een foodblog en we troffen het met het goede weer! Wij namen plaats op het charmante terras aan de kop van de haven van Breda. Vanaf het terras kijk je uit over een druk knooppunt in het centrum van Breda, hier valt altijd wat te zien! Tevens ligt het terras op het zuiden en kan je hier lang genieten van de zomerzon. 

Het is voor ons beiden niet de eerste keer bij Brasserie Villa Nova en zoals altijd word je spontaan vrolijk door het vriendelijke en gastvrije onthaal door eigenaresse Pia en het personeel van Villa Nova.

Wij kozen beiden voor het Menu Brasserie Villa Nova, een driegangen menu voor maar €32,50 met ruime keuze uit diverse lekkere gerechten. Wij lieten ons adviseren door Pia op het gebied van wijn. Mijn tafelgenoot koos als voorgerecht de visgerechtjes. Een trio van vis op verschillende manieren bereid, namelijk gerookte zalm, een rilette van makreel en een bitterbal van kingcrab. 

Het geheel ziet er mooi en zomers uit en heeft een garnering van frisse salade, een krokantje en rode ui. De rilette is een soort smeuïge pastei van fijngesneden makreel. De smaak van de makreel is mooi behouden en combineert goed met de frisse mayonaise. De zalm is mooi romig en fris, de bijzondere bitterbal is heerlijk krokant en royaal gevuld met de kingcrab, een erg leuke manier van presenteren!

De couscous salade is een lekkere fris zoete starter bereid met feta, rode ui, zongedroogde tomaat, groene olijven, komkommer, rozijnen, munt en lente ui. Je krijgt bij de salade een lekker stuk zacht naanbrood en een soort crème fraîche sausje om het brood in te dippen. Het is een heerlijk frisse combinatie, wederom erg geschikt voor op het zomerse terras! Alle ingrediënten uit de salade zijn smaakvol en maken het gerecht compleet. Het frisse van de munt komt subtiel naar voren en vormt een goede combinatie met het sausje. 

Stappen Breda Villa Nova Eten Uiteten reserveren

Voor het hoofdgerecht kiest mijn tafelgenoot de bavette, een mooie malse steak vol met smaak. De bavette wordt geserveerd in een stroganoffsaus met haricots verts, wortel en oesterzwammen en daarnaast een lekkere portie echte Villa frieten! De stroganoff is licht pittig en combineert perfect met het rode rundvlees. De bavette is perfect op smaak en het mes glijd er haast doorheen. Bij de bavette wordt een mooie Carignan geschonken, een volle rode wijn.  

Stappen Breda Villa Nova Eten Uiteten reserveren

Ik koos voor de risotto met gegrilde artisjok en oesterzwammen en Gruyère. Het is een stevige en smeuïg gerecht met de klassieke risotto smaken. De toevoeging van artisjok is bijzonder lekker bij dit gerecht en geeft de risotto een mooie zachte smaak mee. De oesterzwam heeft ook die zachte smaak maar is romig waar de artisjok licht bitter is. Vanwege het romige element past de zwam erg goed bij de smeuïge risotto!

Stappen Breda Villa Nova Eten Uiteten reserveren

Voor het dessert gingen wij beiden voor een klassieker, mijn tafelgenoot koos de Crème Brûlée en ik koos het kaasplankje. De crème brûlée was precies zoals hij hoort, een mooi knapperig laagje met daaronder de zachte crème. Bovenop de gebrande laag lag een bolletje vanille ijs met aardbeien. Een lekker zoete afsluiter van een mooi menu. Bij dit gerecht werd een Muskaatwijn (Muscat de Beaumes de Venise) geschonken, een zoete dessertwijn. 

Stappen Breda Villa Nova Eten Uiteten reserveren

Het kaasplankje bevat diverse lekkere kazen, namelijk trappistenkaas, Oude Reypenaer, brie Beaumont, en blauwe schimmelkaas. Bij de kazen krijg je een soort mini stokbroodje en diverse extra garneringen zoals appelstroop, honing, abrikozenjam, druiven en walnoten. Bij de kaasplank werd een stroperige, haast port-achtige, Pedro Ximénez geschonken. Een volle zoete smaak welke erg lekker smaakte in combinatie met zowel de garnituren als de kazen zelf. 

Stappen Breda Villa Nova Eten Uiteten reserveren

Het diner werd afgesloten met een espresso, waar je vanzelfsprekend een glaasje water bij krijgt en diverse koekjes. De koekjes gingen overigens niet meer op, wij waren zeer voldaan van het driegangen menu! 

Stappen Breda Villa Nova Eten Uiteten reserveren

Conclusie:

Villa Nova is een heerlijke plek om te zitten en het dagelijkse leven van Breda aan je voorbij te zien flitsen. Of je nu binnen of buiten zit, er is genoeg te zien en de locatie kent veel charme. De gerechten zijn allemaal erg goed bereid en vol van smaak. De gekozen wijnen sluiten naadloos aan op de gerechten en het belangrijkste is dat je je echt te gast voelt bij Villa Nova. Je wordt er ter aller tijde met een glimlach ontvangen en er heerst een vrolijke, gemoedelijke sfeer. De prijzen liggen niet hoog, het menu Brasserie Villa Nova kost maar €32,50. Wil je kennismaken met Villa Nova? Spaar dan mee met de Albert Heijn actie en reserveer een tafeltje!