Foodblog: Verse broodjes en exclusieve producten bij Kaatje Jans Princenhage

Als Barry Nouwens in 2011 zijn eigen Kaatje Jans aan de Haagse Markt in Princenhage opent, wordt hij door zijn Bourgondische buurtgenoten enthousiast welkom geheten. De geboren en getogen Princenhagenaar heeft iets met het dorpse ons-kent-ons gevoel. Saamhorigheid is belangrijk op de ‘Aogse Markt’.  


Voor noten uit eigen branderij, luxe vleeswaren en kazen weten veel mensen Kaatje Jans al lang te vinden. Maar ook het mooi assortiment vers belegde broodjes wordt gewaardeerd. Er valt genoeg te zien en te proeven in de winkel die uitpuilt van de lekkernijen en waar het altijd gezellig is. Klanten blijven terug komen doordat Kaatje Jans constante kwaliteit levert. En welke wijn lekker bij jouw borrelhapjes is kan het team van Kaatje Jans je ook vertellen.

We zien de mooiste kazen, de lekkerste worsten en verder nog een uitgebreid assortiment van cadeau artikelen en zelfs chocolade. Ambachtelijke bonbons, waaronder chocoladetruffels van Smits, al meer dan 100 jaar een begrip in Breda. 

'Of wij een broodje willen proeven'. Ja dus! Barry maakt voor ons een broodje pittige kip, en we gaan buiten op het bankje zitten. In het zonnetje hebben een fenomenaal uitzicht op de gezellige Aogse Markt waar het altijd gezellig druk is. 

Op ons vers gebakken volkoren puntje zit een flinke portie malse goed gekruide kip, met sla en een lekker sausje. En alles uit eigen keuken. Barry: "Wij onderscheiden ons door alles vers te bereiden. Maar ook door ons assortiment exclusieve producten die je in de supermarkt niet kunt vinden. Bijvoorbeeld ons Italiaans assortiment, onze Franse worst die je verder nergens vindt en onze bestseller Vitello Tonato. Misschien betaal je iets meer, maar je krijgt er veel smaak en kwaliteit voor terug. Iets waar mensen steeds vaker voor kiezen".

malse, goed gekruide kip en een lekker sausje! 

Ondertussen krijgen we een heerlijke schaaltje met borrelhapjes voorgeschoteld. Een smaakvolle oude kaas die 12 maanden gerijpt heeft, knoflook olijven, een huisgemaakt grill worstje, Serrano ham en een zalige truffel salami. "Moet je dit eens proeven, een gehaktbal gemaakt van de Limousine rund van traiteur Saveurs uit Maastricht. Deze reuze gehaktbal van een pond wordt ook wel tijdens het borrelen op tafel gezet met een mes en mosterd erbij. Een paar stukjes Franse kaas erbij en een goede wijn en genieten maar" Inderdaad een leuk idee, en wat is ie lekker! 

wil je indruk maken op je volgende borrel? ga dan eens langs bij kaatje jans!

Maar Kaatje Jans heeft nóg meer te bieden, zoals een uitgebreide kaart met belegde broodjes. En wat dacht je van een knapperig meergranenpuntje met carpaccio en truffelmayonaise, binnen- of buitenlandse vleeswaren, verschillende kaassoorten of een lekker warm broodje. Deze zijn ook heel makkelijk te bestellen op de vernieuwde website, en via de Kaatje Jans App. Je versbereide broodjes, maaltijdsalades of cadeau pakketten staan voor je klaar, of worden, heel handig, thuisbezorgd. Wil jij indruk maken op je volgende borrel of feestje, ga dan eens langs bij Kaatje Jans. Of kom zo'n lekker broodje proeven in de gezellige wijk Princenhage!