Foodblog: Stap & Tjap bij Café Nassau

Bij Café Nassau hebben de meesten van ons waarschijnlijk meerdere avonden doorgebracht tot in de vroege uurtjes. Sinds kort kan je hier genieten van hun Stap & Tjap menu! Ben jij het ook zat dat je niet op stap kan met vrienden? Dit is dé oplossing! 6 dagen per week kan je er vanaf 20.00 uur tot 03.00 uur gezellig borrelen met goede hapjes. Wij mogen er vanavond van genieten!

Met vuurwerk en al wordt de rose geserveerd


Bij binnenkomst zijn we blij verrast. Het café is omgetoverd tot een leuk pop-up restaurant. Dit ziet er gezellig en veelbelovend uit! We nemen plaats aan een tafeltje achterin de zaak. Niet veel later komt de serveerster bij ons aan tafel om het concept uit te leggen. Bij Café Nassau kan je tot in de vroege (of late) uurtjes genieten van het Stap & Tjap menu. De hele avond kan je lekkere hapjes bestellen, met natuurlijk een bijpassend drankje. 

Wij besluiten voor de rosé te gaan. Wij krijgen een heerlijk frisse rosé, de Castillo Las Veras. Een rosé gemaakt van tempranillo druiven. De fles wordt feestelijk geserveerd met vuurwerk! Een goed begin van de avond. 

Qua gerechten kiezen we er 4 van de kaart: de mini hamburgers, carpaccio, gamba's en zoete aardappelfriet met truffelmayonaise. De geur van de hamburgers komt ons al tegemoet en we besluiten deze dan ook als eerst te proeven. Wat een mals vlees! De broodjes zijn lekker vers en de groenten knapperig. Dit is een goed begin! 


Café Nassau is Café Nassau natuurlijk niet zonder shotjes! Terwijl we zitten te genieten van onze burgers komt de barvrouw aan met een dienblad vol met Rocketshots. Daar zeggen wij natuurlijk geen nee tegen... Cheers!

Carpaccio blijft één van de favorieten en mocht ook vanavond niet missen tijdens ons Stap & Tjap menu. Over deze klassieker kunnen we genoeg vertellen, maar we kunnen het ook kort houden: dit smaakt erg goed!

Als afwisseling naast het vlees kunnen we niet wachten om de gamba's te proeven. Ze ruiken in ieder geval al erg goed! Nadat we het geproefd hebben zijn we het ook unaniem eens over de smaak. Heerlijk!


De zoete aardappelfrietjes met truffelmayonaise maken deze avond helemaal af. Het is best een kunst om frietjes van zoete aardappel knapperig te maken, maar dat is in dit geval helemaal gelukt! Het is dat we vol zitten, maar anders hadden we graag nog een portie besteld. En de combinatie tussen zoete aardappelfriet en truffelmayonaise is de beste combinatie ooit, toch? 

Wat een aanrader is dit! Als je het stappen ook zo mist moet je zeker eens een kijkje gaan nemen bij Café Nassau. Reserveren? Doe dit snel via de website, want de reserveringen gaan hard! Je kan reserveren voor twee verschillende shifts: van 20.00 tot 21.00 uur en van 23.00 tot 00.00 uur. Wil je na 00.00 uur komen? Kom dan langs en vraag aan de deur of er een tafeltje vrij is!