Foodblog: Een 7-gangen Tastingmenu bij PuiCk

Als ik aan PuiCk denk, denk ik aan een gezellige sfeer, véél planten én de verrukkelijke en ook een tikje unieke wereldgerechten. Dit jaar heeft PuiCk een transformatie ondergaan. Niet alleen een verbouwing van het interieur, maar ook een verbouwing van de menukaart, namelijk: dineren op vrijdag en zaterdag. JEEJ! Vandaag worden wij verrast met het 7-gangen tastingmenu. Wij kunnen niet wachten! 

We worden door eigenaar Alexander warm ontvangen en mogen een plekje uitkiezen. Hij geeft ons gelijk het gevoel dat je ‘alles kan zeggen’. PuiCk is sinds een jaar ook op vrijdag en zaterdag open, hij vertelt dat ze waarschijnlijk in de toekomst meerdere avonden open gaan. 

AAN DE ENE KANT ZIE JE SHOPPENDE MENSEN VOORBIJ PARADEREN, AAN DE ANDERE KANT GENIETEN WIJ VAN DE GROENE JUNGLE 

Ons oog valt op het knusse hoekje, aan het begin van het restaurant. De schommels die er voorheen hingen, hebben plaatsgemaakt voor mooie hoge tafels. Dit plekje krijgt extra sfeer door alle planten, kussentjes en gezellige accessoires. Het is heerlijk wegkijken: aan de ene kant van de tafel zie je de shoppende mensen voorbij paraderen, aan de andere kant kijken we tussen alle planten heen naar de tafelende gasten.

Het is vrijdagavond en het begint al aardig vol te lopen. We krijgen een heerlijke Spaanse witte wijn geserveerd. Alexander geeft geen voorkeur aan voor bijpassende wijnen: "Iedereen heeft toch zijn eigen voorkeuren, kies maar waar je zelf zin in hebt". En dat doen wij. Wij kiezen voor een blend van Verdejo en Sauvignon Blanc. De wijn heeft een blend van grapefruit, perzik, kruisbressen en drassige geuren. 

Deze wijn is een goede keus en past dan ook heerlijk bij ons eerste gerecht. We krijgen kleine pitabroodjes geserveerd met een heerlijke warme boter met peterselie, knoflook, pepertjes en tomaat. 

De tweede gang is voor ons een kleurrijke verrassing. We mogen genieten van een soepje van zoete aardappel met Indiase kruiden. De soep is zacht en romig, maar door de pepers heeft het ook een pikant smaakje. De gebakken uitjes zijn een heerlijke toevoeging. Verder ligt er op het plankje een springroll met mango, komkommer, wortel en spinazie. De bietendressing met pompoenpitten maakt deze roll helemaal af. 

HET LIBANESE PLATBROOD HAALT BIJ ONS HET KIND NAAR BOVEN 

Alexander laat ons op ons gemakje genieten van alle gerechten en de heerlijke wijn. Na een tijdje zien we dat de volgende gang in aantocht is. We zien de serveerster met twee borden aankomen. We krijgen de Labneh met aubergine geserveerd. Het is een frisse hangop, gecombineerd met pistache/amandelolie, hummus, tomaat en granaatappel. Fris en tegelijkertijd ook hartig. Het Libanese platbrood haalt bij ons het kind naar boven. We scheuren het brood af en eten lekker met onze handen! 

Naast de Labneh zien we het kleurrijke bord met gerookte lamsham. Ook bij dit gerecht is de zoete combinatie met gin-mayo en bieslook weer smullen. Ondertussen vertelt Alexander over de mango-chutney, wat het gerecht zo zoet maakt. Ook hier zorgen de hartige uitjes voor een perfecte toevoeging. 

Wat is dit lekker allemaal! Voor het geval dat je even de tel kwijt bent; we zijn inmiddels aangekomen bij het vijfde gerecht. De serveerster komt weer met een lach op haar gezicht aan. De gepofte bataat (zoete aardappel) met oesterzwam, miso en soja is verrukkelijk. Een zachte en kruidige smaak. 

Ons laatste gerecht van deze gang is de Oosterse Sukade. Het draadjesvlees is mals en de smaken van de taugé, cassave en als verrassing wat pepertjes, komen perfect tot hun recht. Dit is Oosters eten op z’n best. 

We sluiten de avond af met een welbekende Affogato; dubbele espresso, vanille-ijs en niet te vergeten een vleugje Likeur 43. Onze maagjes zijn goed gevuld en we kunnen weer helemaal tevreden naar huis. Wat een heerlijke avond! 

Dus, word je graag verrast? Probeer je graag iets nieuws uit én omring jij je graag tussen deze gezelligheid in het groen? Dan is PuiCk zeker een aanrader! Wij hebben genoten van deze gerechten in een nieuw jasje. Wanneer probeer jij het uit?