Foodblog: een heerlijke mexicaanse avond bij Popocatepetl

Al achttien jaar brengt Popocatepetl Mexico naar Breda. Tot onze verbazing was er nog geen foodblog over dit karakteristieke restaurant in hartje Breda. Daar brengt onze foodie Aniek verandering in en gaat proeven van de heerlijke cocktails, de Mexicaanse sfeer en van de real Mexican food.

Win een diner voor twee personen! 

Gezellige, levendige en mexicaanse sfeer vind je bij popocatepetl

Bij restaurant Popocatepetl Breda (Popo Breda voor mensen die - net als ik - moeite hebben met de uitspraak) waan je je even in Mexico. De Spaanstalige muziek, het vriendelijke onthaal en de kleurrijke inrichting zorgen voor een gezellige, levendige en Mexicaanse sfeer.


Popocatepetl is een vulkaan in Mexico en betekent: daar waar de aarde heet wordt. Heet! Net als de pepertjes en salsa’s uit de Mexicaanse keuken. Deze ontbreken dan ook niet op de menukaart van Popo Breda. Ook als je geen fan bent van pittig eten zit je bij Popo Breda goed. Er staan genoeg andere authentieke Mexicaanse gerechten op de kaart.

Het vriendelijke personeel adviseert ons om te beginnen met ceviche en het voorgerecht chorizo & padrones. En dat blijkt een goed advies te zijn!

Voor wie ceviche nog niet kent (shame on you!): ceviche is een gerecht van rauwevis, gemarineerd in de zogenaamde tijgermelk. Dat is een mengsel van citroen, peper en knoflook. Door de zuurgraad in deze marinade gaart de vis en kan de smaak zich optimaal ontwikkelen. Je proeft dit dan ook in het gerecht terug: een frisse en zachte kabeljauwsmaak.

DURF jij de chorizo & padrones aan?

Het gerecht chorizo & padrones verrast ons zeer. Padrones zijn kleine, groene, milde pepers en zijn erg populair in Mexico. Wees wel gewaarschuwd: ongeveer één op de tien padrones is zeer pittig. Durf jij het aan? In combinatie met de chorizo en de amandelcrumble is dit een erg lekker gerecht. Een aanrader!

Delicioso!

Wij zijn erg benieuwd naar de hoofdgerechten en bestellen - weer op advies van het personeel - enchiladas met gestoofd rundvlees en fajitas kip.


Enchiladas is een ovengerecht van twee gegratineerde maistortilla’s gevuld met heerlijk zacht stoofvlees. Je krijgt er een wortel-koolsalade, rijst, bonen, zure room en tomatensaus bij. Delicioso!

Bij Popo Breda serveren ze fajitas op een hete bakplaat en je mag de tortillas zelf vullen met de mals gegrilde kip, rajas (gekruide groenten), guacamole en zure room. Eet de fajitas vooral met je handen. Ik verzeker je dat je je vingers zal aflikken, want ook dit gerecht is om van te smullen!

Op de menukaart viel mijn oog op het gerecht pollo picante: een halve gegrilde kip, met heerlijk gekruide frietjes en drie zelfgemaakte salsa’s.


De salsa’s worden geserveerd in leuke flesjes en hebben allemaal een andere pittigheidsgraad. De salsa Popo lava (mild) is gemaakt van rode biet en chipotle. De Popo vulcano (pittig) maken ze van jalapeños en de Popo explosive (hot) is van habaeno chili. Leuk bedacht en een must voor wie van pit houdt.

Tapachula en avocado-cheesecake zijn onze desserts voor deze avond. Tapachula is gerecht van kaneelijs, bosvruchten en limoen. 

Avocado-lovers moeten zeker de avocado-cheesecake nemen. De avocado maakt de cheesecake romig en is daardoor net even anders dan een normale cheesecake. Beide smakelijke gerechten!

HASTA pronto popocatepetl

Voor good Mexican food moet jij echt bij Popocateptel zijn. En vergeet de vers gemixte cocktails niet, die waren ook verrukkelijk! Ik ga snel terug om nog meer typisch Mexicaanse gerechten te proeven. Hasta Pronto Popocatepetl!