Foodblog: De Pasta Kantine

Op een mooie zomerse maandagavond zijn we te gast voor een shared dining avond bij De Pasta Kantine. De Pasta Kantine is gevestigd in de Veemarktstraat 72. Een restaurant waar pure en smaakvolle Italiaanse gerechten worden geserveerd.


We worden hartelijke ontvangen door onze gastvrouw Julia en we krijgen een tafeltje buiten op het sfeervolle terras. Er is deze avond een shared dining menu samengesteld voor ons. Shared dining is mogelijk voor groepen vanaf 8 personen, maar je kunt uiteraard ook zelf verschillende losse gerechten bestellen en deze samen delen. We starten met de 'grande antipasti da chef'. Deze prachtige plank bestaat uit prosciutto, coppa di Parma, venkelsalami, provolone, taleggio, burrata, focaccia met smeersels, gemarineerde ansjovis, gefrituurde groenten, vers fruit, amandelen en olijven. 

We gaan verder met arrosticini spiesjes van gegrild schapenvlees met een rozemarijn-citroendressing. Burrata per due (=om te delen) met rucola, cherry tomaten, crema di balsamico en focaccia.

We werden hierna verrast met een karaf non-alcoholische Apple Sprinkler. Een cocktail bestaande uit biologische appelsap, spa rood, citroen en verse munt. Een verfrissend drankje wat de avond nog feestelijker maakt. Deze cocktail is ook te verkrijgen in een alcoholische versie. Langzaam begint de zon te zakken en komt de sfeervolle verlichting tot zijn recht. Je waant je in Italië. 

De hoofdgerechten worden opgediend en we krijgen van onze gastvrouw bij ieder gerecht een toelichting.

We beginnen met de linguine alle vongole e calamari: linguine met verse vongole en calamaris, afgeblust met witte wijn met daarnaast gepofte cherry tomaten, bosui, knoflook, nootmuskaat, rode peper en kruidensla.

 

We vervolgen onze Italiaanse avond met lasagne Toscana di salsiccia. Lasagne met een saus van verse rozemarijnworst, gegrilde courgette, mozzarella, bechamel, grana padano en Orecchiette al verdura con burrata. Orecchiette in een verse pomodori-saus met gegrilde groente, burrata, rucola, basilicumolie en grana padano. De orecchiette laat je smaakpapillen tintelen. 

De avond begint nu echt te vallen maar het is nog steeds gezellig druk op het terras. Er wordt aan elke tafel vrolijk samen gegeten en gedronken. De nagerechten arriveren en we worden wederom verrast door de combinaties die op tafel komen.

Er wordt een torta di ricotta a limone geserveerd: een taartje van ricotta en citroen met een koekjesbodem en een bolletje sorbetijs. Daarnaast wordt ook de Budino al caramello geserveerd: dit is Italiaanse custard met gezouten caramelsaus en een chocoladekoekjesbodem. Ook kregen wij een torta di cioccolato, een chocolade brownie met mascarpone. Alle gerechten zijn erg smaakvol en mooi opgemaakt: een genot voor het oog.

Wij kijken terug op een heerlijke avond. De Pasta Kantine serveert heerlijke verse gerechten van een uitgebreide wisselende kaart met een sfeervol terras. Wij komen graag nog eens terug!