Foodblog: Lunch bij Proeflokaal Bregje

Proeflokaal Bregje heeft sinds vorige week een nieuwe dinerkaart én voor het eerst sinds de opening ook een lunchkaart. Uiteraard moesten wij even langsgaan om diverse gerechtjes te proeven! De lunchkaart was pas een dag oud maar toch wist het proeflokaal al aardig wat mensen aan te trekken voor de lunch. Wij kozen voor van alles wat en dus gingen wij voor een soepje, een salade, een Flammkuchen en een hamburger.  Uiteraard verloten wij twee keer twee lunchbonnen op Facebook en Instagram!

Service met een glimlach!

De Tom Kha Kai soep van mijn tafelgenoot was een mild gekruide oosterse kippenbouillon met kokos, taugé  en Black Tiger garnalen. De romige soep was goed op smaak en zeer goed gevuld, de Black Tiger garnalen geven het gerecht een lekkere bite. 

Proeflokaal Bregje Eten in Breda

Om het oosterse soepje te matchen koos ik voor een oosterse salade met biefstukpuntjes. De stukjes biefstuk waren mooi mals en omdat ook de salade goed gevuld was is dit een maaltijd op zich. Onder de biefstukpuntjes en de sla vind je taugé, komkommer, haricots verts, rode ui en pijnboompitten. Het geheel werd afgetopt met een licht pittige marinade, van mijzelf mocht hij nog wat pittiger maar zo is de salade toegankelijk voor iedereen.

Proeflokaal Bregje Eten in Breda

Mijn tafelgenoot koos als tweede gerecht een van de plates, dit zijn de grotere gerechten op de kaart die zich ook zouden lenen als diner gerecht. Hij koos voor de hamburger van 100% rundvlees op een maïsbroodje met bacon, cheddar en sla. Het gerecht werd geserveerd met knapperige frites. 

Proeflokaal Bregje Breda Eten in Breda

Ik koos voor de Flammkuchen, mede omdat ik dit gerecht nog nooit op had en benieuwd was naar het gerecht! Het is een klassiek Duits gerecht wat enige overeenkomst kent met pizza. De Flammkuchen had een bodem van dun en krokant brooddeeg en was belegd met heerlijke emmentaler, prei, crème fraîche en knapperige Serrano ham.

Proeflokaal Bregje Lunchen in Breda


Conclusie
Net als het drie-gangen menu wat men in de avond kan genieten is ook de lunch bijzonder betaalbaar. Wij waren voor de gerechten rond de €22,25 kwijt exclusief drankjes. Voor dit bedrag heb je dus vier mooie gerechten en een complete lunch. De lunchkaart is mooi gevarieerd en de gerechten hebben allemaal een eigen twist zoals wij dat gewend zijn van Bregje. En niet onbelangrijk, de service is nog steeds erg goed en met een brede glimlach! Nu nog mooier lenteweer en je kan dan heerlijk lunchen op het terras van Proeflokaal Bregje.