Foodblog: Happy Breakfast bij Happy Tosti

Midden in de Veemarktstraat vind je de hippe lunchzaak Happy Tosti. Naast de talloze verschillende tosti’s die zij serveren, kun je hier ook terecht voor een lekker ontbijt. Wij gingen langs om het ‘Happy Breakfast’ menu te proeven!

Aan gezelligheid is er geen gebrek!

Happy Tosti is geen doorsnee horecazaak. Een deel van de werknemers, ook wel de Happy Heroes genoemd, hebben een arbeidsbeperking. Het doel van Happy Tosti is om vóór 2023 minimaal 500 mensen met een arbeidsbeperking aan een betaalde baan te helpen in één van de vestigingen. Een hele mooie doelstelling! Niet alleen op dit vlak is Happy Tosti goed bezig. Ze proberen waar het kan bij te dragen aan het milieu. Zo komen de soepen van de Verspillingsfabriek, werken ze met biologische producten en gebruiken ze zo weinig mogelijk verpakkingsmateriaal. 


We nemen plaats aan een tafeltje in de tostikelder. Happy Tosti is een knus zaakje met twee verdiepingen. De onderste verdieping wordt de tostikelder genoemd. Het bijzondere interieur valt gelijk op zodra je binnenloopt. Op sommige plekken staan er geen stoelen maar hangen er schommels. Verder is de zaak een bonte verzameling van kleurrijke schilderijen, muurschilderingen, knalgele industriële lampen en planten. Aan gezelligheid is er geen gebrek!

We bestellen eenmaal het Happy Breakfast menu. Hierbij krijg je yoghurt met granola, een tosti naar keuze, sinaasappelsap en een warm drankje naar keuze. 


Wij kiezen voor een groene thee en een cheesy tosti op witbrood. Dit is een tosti met gruyère kaas, belegen bio kaas, cheddar kaas en gesnipperde ui. Daarnaast krijg je de keuze uit verschillende sauzen van truffelmayonaise tot hummus, wij gaan voor een lekkere chilisaus op aanraden van het personeel.  


Het brood is in dikke plakken gesneden en is rijkelijk belegd met de drie soorten kazen. De gruyère kaas is zoet met een zoute bijsmaak, de cheddar neigt meer naar pittig en de belegen kaas is vol en romig.


Ook bestellen we een luxe yoghurtbowl met granola, banaan, appel, chiazaad en gojibessen. Je kunt kiezen uit de smaken naturel, cacao en matcha. Ideaal als je liever een gezond ontbijt hebt.

De yoghurtbowl is goed gevuld en proeft lekker fris. De granola, appel en banaan zorgen voor een subtiele zoete smaak. De bowl is niet zwaar op de maag maar je zit er wel lekker vol van. 


We sluiten af met de ‘Guilty Choco’. Dit is een warme chocolademelk van Tony's Chocolonely met slagroom, stroopwafel en caramelsaus. Het perfecte drankje voor een echte zoetekauw tijdens de herfst- en wintermaanden. 

Al met al Happy Tosti is niet alleen een gezellige locatie om te lunchen maar ook zeker geschikt om te ontbijten. Wanneer ga jij langs?