Foodblog: diner bij Het Witte Paard

Sinds kort heeft Het Witte Paard een nieuw keukenteam. Zij komen uit Spanje en delen niet alleen liefde voor de gerechten maar ook voor elkaar. Onze Foodies werden uitgenodigd voor een uitgebreid diner en nemen je graag mee in hun ervaring. 

Bij binnenkomst bij Het Witte Paard worden we begroet met een glimlach van Simon. Hij begeleidt ons naar een charmant tafeltje bij het raam in het restaurant waar we vol verwachting plaatsnemen. Daar starten we de gastronomische reis met een sprankelend glas Cava, een prettig aperitief om de smaakpapillen te prikkelen.

De Bordeaux rode kleuren in het behang en gordijnen geeft ons het gevoel dat we ons in een Frans Chateau begeven. Ondertussen bekijken we de menukaart en al snel besluiten we voor het 3-gangen menu te gaan. Als amuse krijgen we een Insalada Rousa, dit is een Spaanse twist op de traditionele huzarensalade.

We krijgen van de gastheer een overheerlijke Sauvignon Blanc, dit is een mooie volle witte wijn die prima past bij de gerechten die we hebben besteld. Het voorgerecht betovert ons in combinatie met de Sauvignon Blanc, die moeiteloos de geuren en smaken van de groene en witte asperges, Romesco en uitgebakken ham omarmt. De Romesco is de basis van het gerecht, het vormt de verbindende schakel tussen de ingrediënten op het bord. Romesco komt van herkomst uit noordoost Spanje en kent als basis, tomaat, paprika, knoflook, amandelen en hazelnoten. Het andere gerecht is een geroosterde aubergine met paprika, walnoten en licht gegratineerde geitenkaas. Ook dit gerecht is mooi opgemaakt met een aantal eetbare bloemen. 

Het hoofdgerecht is een spektakel, een tarbot wat met volle aandacht en liefde aan tafel wordt gefileerd. De champignonpuree en de verfrissende roodlofsalade maken dit gerecht compleet. Het fileren wordt vaak onderschat, het is teamwork! De keuken brigade moet het perfect bereiden om het aan tafel juist te kunnen fileren. Het is een waar genot om vanaf de tafel te mogen volgen hoe Joë de tarbot fileert en dit netjes op het bord drapeert. Wat is dit een fantastisch en smaakvol gerecht. 


Als de spreekwoordelijke kers op de taart, worden we verwend met een waanzinnig dessert. Het citroentaartje met gebrande merengue, gedroogde abrikoos betovert ons met een perfecte balans tussen zuur en zoet. Het andere gerecht is de chocolade “goudstaaf”, met speelse gouden accenten. De pure chocolade, zachte vulling en framboos zorgt voor een plezierige afsluiting van ons 3 gangen menu. Deze desserts zijn niet alleen om van te watertanden, maar ook ware kunstwerken op ons bord!

Om na te genieten van de magie die restaurant Het Witte Paard te bieden heeft, nemen we plaats in de lounge en bestellen we nog 2 cappuccino’s . De keukenbrigade, onder leiding van het gepassioneerde Spaanse koppel, tonen passie en expertise vertaald naar de smakelijke gerechten. De gerechten zijn fijn van smaak en textuur, met elk ingrediënt dat aandacht en met liefde is bereidt. De gerechten stralen de zuidelijke tonen uit die kenmerkend zijn voor deze keuken brigade. Laten we niet vergeten om de charmante Joëlle te noemen, de Franse gastheer van vanavond. Zijn bescheidenheid en elegantie versterken de prettige sfeer die Het Witte Paard uitstraalt.