Foodblog: Laat je verrassen bij Hemels

Wij brengen een bezoek aan Restaurant Hemels aan de sfeervolle Wilhelminastraat in Breda. Bij binnenkomst valt ons oog op de mooie, warme en stijlvolle inrichting waarna we warm begroet worden door Sem die ons naar onze tafel begeleid.

een 4 gangen hemels verrassingsmenu met bijpassende wijnen


We besluiten op zijn aanraden te starten met het huisaperitief wat bestaat uit prosecco met limoncello. Hierbij worden gezouten broodstokjes met een crème van dille geserveerd. Onder het genot van dit heerlijke aperitief besluiten we vanavond te gaan voor een 4 gangen Hemels verrassingsmenu met bijpassende wijnen.


Netjes voor het uitserveren van de eerste gang wordt onze eerste wijn geserveerd. Een rosé van AIX waarbij een zeer goede toelichting wordt gegeven. Zo weten we precies waarom er wordt gekozen voor deze wijn met verschillende tonen van rood fruit bij ons eerste gerecht.


Vlak hierna wordt ons eerste gerecht gebracht. Een trio van tonijn bestaande uit een crème, tataki en tartaar. Dit Aziatisch geïnspireerde gerecht wordt verder geserveerd met een wakame salade, zoetzure komkommer, radijs en crispy lotuswortel. De koud-warm combinatie van de tonijn zorgt voor een heel verfijnd gerecht, waarbij de begeleidende groentes perfect passen. Opvallend is hoe goed de frisse rosé samen gaat met dit gerecht. Dit is wat ons betreft een uitmuntende keuze.


Als tweede gerecht krijgen wij gegrilde dorade die op d huid gebakken is, met daarbij saffraan risotto, gegrilde tomaat en een saus van langoustine. Hierbij wordt een Chardonnay uit Chili geschonken van van Arte Noble. De witte wijn die tonen heeft van bloemen samen, met de juiste gaarheid van de risotto en een perfect bereide stuk dorade is een schot in de roos. Dit tussengerecht maakt ons erg benieuwd naar het hoofdgerecht.


Nadat Sem ons een dieprode Cabernet Sauvignon inschenkt uit Californië van  Carnivor legt hij uit dat hier karamel en bramen in zitten en denken wij gelijk aan een stuk wild als hoofdgerecht. Dit blijkt uiteindelijk een terechte beredenering te zijn als even later het hoofdgerecht wordt geserveerd.


Steak van kangoeroe met een crème en fondant van pompoen, romanesco, koningsbolet, groene asperge en een saus van port en chocolade. Als bijgerechten krijgen we ook nog tempura groenten en friet met truffelmayonaise. Het zoetige van de pompoen, het hartige van de kangoeroe in combinatie met de saus maakt dit gerecht zeer smaakvol. De tempura en friet zorgen voor een extra bite die het gerecht volledig af maakt.


Hierna is het tijd voor het dessert! Maar eerst wordt ons volgende drankje toegelicht. Een Pedro Ximenez van Fernando de Castilla die bekend staat als een zeer zoete en complexe sherry die goed samen gaat met chocolade en ijs door smaken van gedroogde druiven en karamel. Niet veel later krijgen wij een krokante chocoladebol geserveerd met vanille roomijs en een mango cremeux. Over de bol wordt warme chocolade saus gegoten, zodat deze deels smelt en laat zien wat er binnen in de bol zit. De smaken gaan zeer goed samen en is wat ons betreft een goede afsluiter van ons 4 gangen Hemels verrassingsmenu.


Nadat wij dit heerlijke dessert op hebben kiezen we nog voor een verse gember thee en een verse muntthee. Deze worden geserveerd met een kokosmakroontje. Hierna zijn wij met een voldaan gevoel en een volle buik richting huis gegaan. Mocht je op zoek zijn naar een culinaire avond uit met verrassende gerechten, juiste portie groottes en een warme uitnodigende bediening, dan ben je bij Hemels helemaal op je plek!