Foodblog: 3-gangen van de nieuwe kaart bij Parc Breda

Parc is een restaurant en bar in het hart van Breda, midden op de Grote Markt. Je kunt hier heerlijk lunchen, dineren en borrelen in het sfeervolle restaurant of op het grote terras met uitzicht op de Grote Kerk. Onlangs werden onze foodies uitgenodigd om gerechten van de nieuwe kaart te proeven.

win een diner voor 2 via facebook of instagram

Parc is één van onze favorieten aan de Grote Markt. Het is een mooie zaak en in de zomer zit je heerlijk buiten. Daarnaast kun je hier goed en voordelig eten, zo kun je voor drie tientjes zelf een driegangen menu samenstellen. Wij starten met twee nieuwe voorgerechten: de zeebaars en polderbok. 

De zeebaars wordt geserveerd als ceviche met ingelegde uitjes en krokante bleekselderij. Het gerecht is prachtig opgemaakt en daarmee een lust voor het oog. De zeebaars is rauw en zacht van smaak, wat mooi gecomplementeerd wordt door het zuurtje van de uitjes. De bleekselderij zorgt voor een extra bite in het gerecht. Een heerlijk zomers gerecht!

De polderbok wordt geserveerd als rouleau van bout met cashewnoten, met salade van suikersla en couscous. Ook dit gerecht is prachtig opgemaakt. Het vlees heeft een kenmerkende smaak en gaat mooi samen met de frisse couscous. Dat smaakt naar meer! Als hoofdgerecht krijgen we de kabeljauwburger en de lamsbout.

De heerlijke voorgerechten beloven veel voor de volgende gangen. Het eerste hoofdgerecht wat we proeven is de kabeljauwburger. Deze wordt geserveerd op een zwart zeewierbroodje met sesam. De dikke burger is belegd met sla, gemarineerde komkommer, remoulade en gegratineerde boerenkaas. Daarnaast wordt er een schaaltje friet bij geserveerd. Na één hap weten we het al... deze burger is heerlijk! Dik, sappig en mooi op smaak gebracht met de frisse saus en de licht-zoete komkommer. We drinken hierbij een Sauvignon Blanc van 3 Stones. De wijn komt uit Nieuw-Zeeland en is droog met frisse en fruitige tonen.  

Het andere hoofdgerecht is de lamsbout. De bout bestaat uit twee stukken rosé gebakken lam, met in het midden een torentje van "pulled lamb". Daarbij wordt gestoofde meiraap en aardappel uit de jus met saus van poivre long geserveerd. Het vlees is mooi gegaard en daardoor lekker mals. De pulled lamb is ook heel zacht en hoog op smaak. De aardappel en meiraap zorgen voor een mooie combinatie van texturen. We drinken hierbij de lichte rode wijn B.S.T. Deze wijn is gemaakt van Cabernet Sauvignon en komt uit Toscane. We proeven hints van zwarte bes en pruimen en ruiken tonen van kersen, kaneel en zoete kruiden. 

De desserts die ons geserveerd worden zijn de cheesecake en de bubble waffle. De cheesecake wordt prachtig gepresenteerd op een marmeren plank en geserveerd met frambozen sorbetijs. De combinatie van de machtige cheesecake met het frisse ijs is uitstekend. We drinken hierbij een heerlijke dessert wijn met de smaak van gedroogde abrikoos. 

De bubble waffle wordt geserveerd met een mouse van rabarber, aardbeien hangop en romanoff ijs. De wafels zijn lekker luchtig en heerlijk in combinatie met de fruitige toevoegingen. Omdat we erg van rabarber houden konden we geen genoeg krijgen van de luchtige mouse.

Wat ons betreft is het diner bij Parc Breda een absolute aanrader. Voor 30 euro krijg je echt waar voor je geld en zit je in een sfeervolle omgeving.