Foodblog: Menu van de chef bij De Fazant

De Fazant in Ulvenhout heeft voor de maand mei een heerlijk menu van de chef, met deze maand als hoofdact: het witte goud. Bij De Fazant serveren zij iedere maand een menu van de chef, dit is een 3-gangen menu dat past bij het seizoen. Perfect voor na een wandeling door het prachtige Ulvenhoutse bos.

Ook al staat de lente voor de deur, op dit moment is het nog te koud om buiten te zitten. Geen enkel probleem bij De Fazant, want bij binnenkomst voel je direct de intieme, warme sfeer waardoor je je meteen thuisvoelt. Mooie industriële, zwarte lampen wisselen zich af met velvet meubels en donkere muren. Het vriendelijke personeel begeleidt ons naar een tafel in de hoek en we zitten binnen no-time aan de Pinot Grigio.

Door de brede jaloezieën voor het raam zien we het grote terras rondom het gezellige restaurant. In de zomermaanden moet het heerlijk zijn om buiten te zitten. We hopen dat het snel weer kan en bekijken vol enthousiasme het nieuwe menu van de chef voor de maand mei. Dat belooft wat!


Tijd voor het witte goud... De Fazant kookt met de seizoenen mee, dus je raadt het al: het is tijd voor asperges! Een heerlijke aspergesoep met boerenham, gekookt ei en peterselie doet haar intrede. Samen met een frisse Pinot Grigio (of voor de liefhebbers een iets zwaardere Chardonnay) vinden wij dit een perfecte combinatie. De soep is lekker licht, hartig en de boerenham heeft een lekkere bite. Een mooi voorgerecht en een fijne variatie met asperges, dat uiteraard ook een rol heeft in het hoofdgerecht...

De tweede gang is namelijk parelhoender met twee grote asperges, een krokantje van parmaham, een stukje bimi en een jus van salie. Dit alles wordt mooi gepresenteerd en er wordt een heerlijke portie friet bij geserveerd (deze wil je oprecht niet missen).

We proeven eerst de verse parelhoender en zijn direct enthousiast. Mals, sappig en smakelijk. Het bot zit er nog aan en samen met de jus geeft dit een perfecte, aardse smaak. Daarbij liggen twee grote asperges die samen met de rösti en de parmaham elkaar goed aanvullen. 

Hierbij wordt een lichtrode Ripasso gedronken. De derde metgezel zet het diner voort met de Chardonnay en vindt dit ook goed passen bij de asperges. Oftewel: het maakt niet uit of je een rode- of witte wijn liefhebber bent, maar neem vooral wat je lekker vindt. Bij dit gerecht past het allebei.

Het dessert is een tiramisu geserveerd met advocaat room en een bol  bosbessen sorbetijs. Erg leuk opgemaakt met witte chocoladekrullen en de chocoladevlinder als finishing touch. Het dessert is niet te zwaar, en de fris-zoete smaak van het sorbetijs zorgt voor een mooie balans met de romige tonen van de tiramisu en de advocaat. We blijven hierbij een heerlijke Merlot drinken, maar je kunt uiteraard ook een lekker kopje koffie of thee nemen. 

Eén ding is zeker: voor €38,50 heb je hier een mooi 3-gangenmenu vol seizoensproducten, met een combinatie van hartige smaken en een fris-zoet einde en heerlijke wijnen voor de liefhebbers. De drank zit overigens niet inbegrepen bij de prijs, maar is zeker de moeite waard om te proberen.

Beloon jezelf na een mooie wandeling! Wij kijken ernaar uit om met het lekkere weer een tweede keer langs te komen. De omgeving leent zich er enorm voor om eerst een heerlijke boswandeling te maken, en daarna af te sluiten met een mooi 3-gangen diner bij De Fazant. Je kunt makkelijk voor de deur parkeren of lekker met de fiets komen. Het witte goud ligt in ieder geval met smacht op je te wachten...