Ellis serveert nu ook handgesneden steak tartare én vegan steak tartare

Ellis, de Belgische pionier van de premium hamburger pakt deze week uit met een heel nieuw gerecht op hun menukaart: een handgesneden steak tartare. Parallel komt er ook een volledig veganistische versie: de “Beet Tartare”. Zoals we van het merk gewend zijn ligt de focus ook nu op het gebruik van kwalitatieve producten. Ellis blijft strijdvaardig en positief, ook tijdens deze vreemde tijden, en kiest ervoor om wél nieuwe producten te blijven lanceren.

Ellis trekt alweer de kaart van innovatie 
Ellis heeft er steeds een zaak van gemaakt om als concept vernieuwend en innovatief te blijven. Ze waren bij de eerste premium burger spelers in België, deden in het verleden samenwerkingen met kwaliteitsslager Dierendonck, en lanceerden vorig jaar als eerste grote keten de fameuze ‘Beyond Burger’ in België; een burger die smaakt naar vlees, maar 100% veganistisch is. Nu leggen ze het concept van de hamburger even naast zich, en lanceren ze 2 versies van een ‘steak tartare’. Een traditionele rundstartaar, en daarnaast ook een ‘beet’ tartare, op basis van rode biet en paddenstoelen.

Het is de eerste keer dat het merk inzet op alternatieve hoofdgerechten. Tot hiertoe werd er wel elk seizoen afgewisseld met een aantal salades, maar nooit eerder waagden ze zich aan andere recepten. Gezien hun focus de laatste jaren wel vaker lag op het ontwikkelen van ‘plant-based’ producten, is het geen verrassing dat ze ook een vegan alternatief bedachten voor de steak tartaar. Hoewel het gezegd moet worden dat het resultaat wel verrassend is! 

Strijdvaardig tijdens huidige vreemde tijden 
Het is opvallend dat het merk, temidden van alle Corona-maatregelen, toch durft uitpakken met een heel nieuw product. Waar velen de kat uit de boom kijken klinkt men bij Ellis erg strijdvaardig en positief. Ze zijn duidelijk van plan om te blijven innoveren en lijken ambitieus naar de toekomst te kijken.

Info Ellis Steak Tartare & Beet Tartare
Lanceringsdatum: 5 augustus in België (behalve in Knokke) en Nederland

Steak Tartare:
Handgesneden rundstartaar, sjalot, kappertjes, peterselie, augurk, olijfolie, smoked zeezout, zuurdesemtoast, salade, verse frietjes
€18,50

Beet Tartare:
Kastanjechampignon, rode biet, soya, rode bietensap, sjalot, kappertjes, peterselie, augurk, olijfolie, smoked zeezout, zuurdesemtoast, salade, verse frietjes
100% vegan
Het is geen vleesvervanger, maar een product dat los van de vleesvariant staat
Smaakt niet naar vlees (niet zoals The Beyond Burger)
€14,50