Eetbare kunst in de nieuwe winkel van Yvette

Banket Yvette is een speciale taartenwinkel die pas geleden haar deuren heeft geopend aan de Ginnekenweg 38 in Breda. Ze maakt taarten die gluten-, soja- en suikervrij zijn, daarnaast maakt ze haar producten ook vegan. Voor ieder wat wils! Wij nemen een kijkje in deze bijzondere winkel.

Een taartje voor ieder mens 

Op 24 april 2017 stond Yvette druk in de keuken om voor een verjaardag vijf taarten te bakken. Deze taarten waren speciaal voor een vriendin van Yvette die coeliakie heeft. Yvette verteld ons dat ze die dag super veel positieve reacties op de taarten kreeg. Zelfs de kinderen waren er weg van en iedereen wilde van ieder taartje wat proberen. Ze had een foto van de taartjes gemaakt en voelde van binnen dat dit het begin van iets was. 

Vijf jaar geleden werd Yvette veganist en twee jaar geleden werd haar aangeraden om geen gluten en soja te eten. Ze vertelt ons hoe moeilijk ze het vond om zoetigheden te vinden die goed van smaak en structuur waren, zo kwam ze op het idee om zelf te gaan bakken. Na wat pogingen en verschillende technieken om deze stoffen te vervangen was het haar dan eindelijk gelukt om heerlijke producten neer te zetten. Ze gebruikt bijvoorbeeld kokosbloesem om haar recepten compleet te maken. 

a party without cake is just a meeting

Ze komt niet alleen met een assortiment van taartjes. Ze verkoopt namelijk ook heerlijke koekjes, brood, energie balletjes en cupcakes. Heel haar assortiment is gluten-, soya- en suikervrij. Ook zijn deze producten vegan! De eigenaresse van de kunstgalerie Pol38 (Anita) vertelt ons wat voor een natuurlijke en spontane verkoopster Yvette is. Ze laat zien aan de wereld dat gluten- of suikervrij eten absoluut niet vies hoeft te zijn. 

Yvette staat op dinsdag en donderdag de hele dag in de keuken om al haar bestellingen te maken. Daarnaast zorgt ze ervoor dat er iedere dag weer een vers taartje in de vitrinekast staat. Op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdagmiddag is Yvette in haar winkel om haar speciale taartjes te verkopen. Zo heeft ze als een van haar specialiteit raw taarten, dit zijn taarten die geen verhitting nodig hebben om gemaakt te worden. De taarten moeten wel een paar uur in de koelkast staan, maar dan zijn ze wel stevig en vol van smaak. Buiten haar taarten is haar brood ook uniek. Er is zeer weinig glutenvrij brood dat ook nog een lekker is, Yvette bewijst dat dit niet het geval hoeft te zijn met haar brood dat door mensen met en zonder allergieën gegeten word. 

Met haar wisselende assortiment en ontzettend lekkere eten is Banket Yvette een compleet plaatje voor mensen met en zonder allergieën 

Neem een kijkje op Yvette's pagina. Ze plaatst hier veel leuke foto's en filmpjes!